2019. évi április havi programok a Wekerlei Könyvtárban (archiválva 2019.05.01.)

2019. évi április havi programok a Wekerlei Könyvtárban

Wekerlei világjárók
Thaiföld és Kambodzsa más szemmel

Időpont: 2019. 04. 05., péntek 17.30-18.30
Előadó: Fazekas Gábor és Valkai Nóra
Szeretettel várunk mindenkit egy különleges, Kambodzsát és Thaiföldet bemutató úti beszámolóra. Idegenvezetőink három hetes kirándulásuk alatt számos UNESCO világörökségi helyszínt, természeti és építészeti látványosságot csodálhattak meg. Egyhetes kambodzsai tartózkodásukból három napot Angkor ősi romjai között töltöttek, helyi idegenvezetőik révén bepillanthattak az ott élők mindennapjaiba, szokásaiba, valamint feltárult előttük Kambodzsa sötét múltja, az emberiség történelmének talán legmegrázóbb helyszíneivel. Útjukat rövid pihenéssel zárták Thaiföld csodálatos tengerpartján. Beszámolójukból az is kiderül, hogy a zsiráfnyakú emberek nyaka tényleg hosszabb-e a miénknél!
A programon a részvétel díjtalan, de regisztrációhoz kötött.

Magyar költészet napja
Rendhagyó irodalmi óra iskolásoknak

Időpont: 2019. 04. 11., csütörtök 10.00-13.00
A Magyar költészet napját József Attila születésnapjára emlékezve 1964 óta minden évben április 11-én ünnepeljük. Ez alkalomból rendhagyó irodalmi órára várjuk a kispesti általános iskolák alsó és felső tagozatos diákcsoportjait pedagógus kísérőikkel.
A valóban rendhagyó foglalkozáson a gyerekeké lesz a főszerep, ők fogják elmondani, felolvasni kedves-kedvenc verseiket, egy kis játékkal pedig felidézünk néhány ismert, tanult verset.
A programon való részvétel regisztrációhoz kötött.

Magyar költészet napja a Wekerlei Könyvtárban
Időpont: 2019. 04. 11., csütörtök 13.00-18.00
Ragadjon tollat, papírt! Írja le és hozza be a Wekerlei Könyvtárba kedvenc versét vagy annak egy részletét, s ha kedve van, fel is olvashatja! Ünnepeljük így, együtt a Magyar költészet napját! 
Ezen a napon délutáni nyitvatartással, 13.00-18.00 óráig várjuk kedves olvasóinkat!

Felhívás a Magyar költészet napja alkalmából!
Versfal a Wekerlei Könyvtárban
Kérünk minden kispesti, wekerlei verskedvelőt, hogy segítsen a Wekerlei Könyvtár falait versekkel borítani! Mindenkit kérünk, hogy hozza el a könyvtárba a legkedvesebb versét kézzel vagy géppel írottan, amelyek április 11-én kikerülnek a könyvtár belső falaira.
A Magyar költészet napja alkalmából a hónap végéig olvashatják a látogatók a költeményeket a könyvtári falakon. A kedvenc verseit így megoszthatja másokkal, a versek szívből szívekhez szólhatnak.
Várjuk a szebbnél-szebb verseket március 18-tól!

Versbarátok klubja
Közös verselés a Magyar költészet napján

Időpont: 2019. 04. 12., péntek 16.00-17.00
Klubvezető: Juhász Magda
A Magyar költészet napját 1964 óta április 11-én, József Attila születésnapján ünnepeljük. József Attila  (1905.04.11.-1937.12.03.) Baumgarten- és posztumusz Kossuth-díjas magyar költő, a magyar költészet egyik legkiemelkedőbb alakja. Ezen az estén a költészet napja alkalmából magyar költők gyönyörű versei szólalnak meg a versbarátok tolmácsolásában.
A programon a részvétel díjtalan, de regisztrációhoz kötött.

Néprajzi filmklub
Húsvéti népszokások Alsósófalván /2015/

Időpont: 2019. 04. 16. kedd 10.00-13.00
Rendezők: Dr. Karácsony-Molnár Erika és Kötő Zsolt
A húsvét a keresztény egyház egyik legfontosabb és legnagyobb ünnepe, ugyanakkor a tavasz eljövetelének köszöntése is. Egyházi és családi ünnep egyaránt, amelyhez világszerte számos népszokás és hagyomány kötődik.
Április 16-án, kedden délelőtt 10.00-10.45, 11.00-11.45 és 12.00-12.45 óra közötti időpontokban húsvéti filmvetítésre várjuk a kispesti általános iskolák alsó és felső tagozatos diákcsoportjait pedagógus kísérőikkel. A gyerekek megtudhatják, hogy mit ünneplünk ezen a napon és milyen húsvéti népszokások vannak, mi az a komatál küldés vagy a húsvéti korbácsolás.
A film a Dr. Kós Károly Néprajztudós Közhasznú Alapítvány jóvoltából kerül vetítésre.
A programon a részvétel díjtalan, de előzetes jelentkezéshez, regisztrációhoz kötött!
Jelentkezni a könyvtár e-mail címén (wekerlei.konyvtar@gmail.com) vagy telefonon (+36/1/282 9634) lehet.

Tavaszi sanzon est
Fülbemászó francia sanzonok a Wekerlei Könyvtárban!

Időpont: 2019. 04. 26., péntek 17.00-18.30
Előadó: Bernard Huther
Bernard francia zenész, fiatalon az Astari nevű zenekart vezette. Franciaországban számos fellépésen vett részt, híres előadókkal is játszhatott. Élvezzük együtt Bernard Huther élőzenés előadását, kalandozzunk a dallamos francia sanzonok világában!
A programon a részvétel díjtalan, de regisztrációhoz kötött.Címkék: Wekerlei Könyvtár, Wekerlei világjárók, Thaiföld és Kambodzsa más szemmel, Magyar költészet napja, Rendhagyó irodalmi óra iskolásoknak, József Attila, vers, Versbarátok klubja, Közös verselés a Magyar költészet napján, Néprajzi filmklub, Húsvéti népszokások Alsósófalván - dokumentumfilm, Tavaszi sanzon est, Fülbemászó francia sanzonok a Wekerlei Könyvtárban, Bernard Huther, Juhász Magda, Húsvét, könyvtár, úti bezsámoló

Kapcsolódó programok

Kapcsolódó cikkek

A WEKERLEI KÖNYVTÁR ÜNNEPI NYITVATARTÁSA
NYITVA: 2023. december 14-ig
ZÁRVA: 2023. december 15-től
      2024. január 7-ig
NYITVA: 2024. január 8-án, hétfőn 15.00 órától

A könyvtár Facebook oldalán és honlapján az ünnepek alatt is érdekességekkel várjuk Olvasóinkat. :-)
A „Tégy egy könyvet - Végy egy könyvet!” utcai könyvcsere szekrény folyamatosan, éjjel-nappal nyitva áll az irodalomkedvelők számára.
BÉKÉS, MEGHITT, SZERETETTELJES ÜNNEPEKET KÍVÁNUNK MINDENKINEK!