Versbarátok Klubja - Pilinszky 100 (archiválva 2021.12.10.)

Foglalkozásvezető:

Juhász Magda
Email: mgdjhsz@gmail.com
Bemutatkozó cikk: link
Bemutatkozás:
Wekerlei meseíró, költő vagyok. Többnyire a gyerekeknek írok, de van vallásos és egyéb felnőtteknek való versem is. Általában az érzelmeket pendítem meg, amire úgy gondolom ebben az eldurvult világban szükség van. "Amikor én születtem, már sötét felhők gyülekeztek a világ felett: 1935, rossz évjárat. Egyetlen jó dolog mégis történt – főleg az én szempontomból – mégpedig az, hogy a világra jöttem. Megszületni mindig örömteli dolog, visítozunk is a boldogságtól." (Amikor én születtem…/önéletrajz/)

Összes programja


Alkalmak:
2021. 11. 05., péntek 16:00 - 17:30

Versbarátok Klubja
Pilinszky 100

Időpont: 2021. 11. 05., péntek 16.00-17.30
Klubvezető: Juhász Magda


100 évvel ezelőtt, 1921. november 27-én született Pilinszky János, a huszadik század egyik legjelentősebb magyar költője. Az idei évben Pilinszky születésének 100. évfordulója és halálának 40. évfordulója alkalmából a novemberi Versbarátok klubfoglalkozásán közös versfelolvasással tisztelgünk a Baumgarten-, Kossuth- és József Attila-díjas költő, műfordító emléke előtt.
Várunk minden verskedvelőt a témához kapcsolódó költeményekkel!
A programon a részvétel díjtalan, de regisztrációhoz kötött.

Pilinszy János: Tabernákulum
„Ki kellene, hogy szabadítsak
valamit valami alól,
keresztbe vetve csapkod szárnyam,
körmöm-lábam, tollam-karom.
Nem jutok el a szentségházig,
örökre hó alatt marad
az a bizonyos tabernákulum,
ami miatt, ami miatt.”

A könyvtár által szervezett programokon a részvétel díjtalan. A rendezvényeken résztvevők a megjelenésükkel elfogadják, hogy a könyvtári programokon fotók, videófelvételek készülhetnek, amiket az intézmény honlapján vagy Facebook oldalán teszünk közzé. Az adatkezelés önkéntes hozzájáruláson alapul. A felvételeken látható személyek írásban kérhetik, hogy a fotók és videók ne kerüljenek közzétételre.

Kép: saját készítésű fotó;Kapcsolódó galériák:Címkék: Wekerlei Könyvtár, Versbarátok klubja, Pilinszky 100, Pilinszky János

Kapcsolódó programok

2021. évi november havi programok a Wekerlei Könyvtárban

2021. évi november havi programok a Wekerlei Könyvtárban (archiválva 2021.12.10.)

Novemberi érdekes programjaink: Versbarátok Klubja - Pilinszky 100; „Nemzetében él a nyelv” - A magyar nyelv napja /Játékos anyanyelvi kalandozás a Wekerlei Könyvtárban/; Wekerlei világjárók: A Karib-tenger szíve - Tüzes Kuba és mágikus Mexikó; Péntek esti mesék - Árnyjáték és adventi családi délután;

Bővebben
Versbarátok klubja - Karácsonyi Versünnep

Versbarátok klubja - Karácsonyi Versünnep (archiválva 2022.02.21.)

Az év utolsó, december havi Versbarátok klubjának virtuális eseményén adventi, karácsonyváró ünnepi verseket olvashatnak az érdeklődők a Wekerlei Könyvtár honlapján és Facebook oldalán.

Bővebben