„Röpképtelen madarak” kalandos szárnyalása Vöröskéry Dórával - RENDHAGYÓ IRODALMI ÓRA (archiválva 2022.04.19.)

Alkalmak:
2022. 04. 05., kedd 10:00 - 12:00

„Röpképtelen madarak” kalandos szárnyalása Vöröskéry Dórával
Rendhagyó irodalmi óra

Előadó: Vöröskéry Dóra író
Időpont: 2022. április 5., kedd 10.00-12.00
Helyszín: Wekerlei Könyvtár

A kamaszoknak, középiskolai diákcsoportoknak szóló rendhagyó irodalmi órán Vöröskéry Dóra fiatal írónő mutatja be a „Röpképtelen madarak” című könyvét.
Ahogy Dóra írja: „A Röpképtelen madarak novellagyűjtemény, amely ezer nevető varjúként ront az olvasóra.” A címben jelzett madarak szárnya nem alkalmas repülésre: nem tudnak a ragadozók elől elmenekülni, ezért ezek a madarak vannak kitéve leginkább a veszélynek - de mind nagyon különlegesek.
A kötetben huszonegy történetet ismerhetünk meg, a humoros és groteszk írások mellett mesét és fantasyt is találunk. Dóra világában őrült csokoládéboltosok, bosszúálló sellők és beszélő állatok élnek. Az apokalipszis lovasának van egy öccse, az ördögnek pedig egy lánya. A poklot őrző konyhásnő nem kedves, de legalább a gyerekek ártatlanok. És mindenki teszi a dolgát.
A fiatal írónő első önálló kötete elnyerte a Magyar Írószövetség Debüt-díját próza kategóriában 2020-ban. Dóra második kötete 2021 október végén került a könyvesboltok polcaira, a könyv címe: „A pozitív egész számok jelentéktelenségéről”. A második novelláskötet az első folytatása. A tizenhárom új történet tele van varázslattal, humorral, drámával és különleges karakterekkel.
A programra a kispesti középiskolás korú diákcsoportokat, osztályokat várjuk, akik a friss, kortárs magyar irodalmat, a kalandokat és a fantasyt kedvelik.
Előzetes csoportos regisztráció szükséges a könyvtár e-mail címén, telefonon vagy személyesen.

Wekerlei Könyvtár
Cím: 1192 Budapest, Kós Károly tér 9.
Telefon: +36-1-282-9634
E-mail: wekerlei.konyvtar@gmail.com; konyvtar@kmo.kispest.hu
Honlap: https://uj.konyvtar.kispest.hu/
Facebook: https://www.facebook.com/wekerleikonyvtarCímkék: Wekerlei Könyvtár, „Röpképtelen madarak” kalandos szárnyalása Vöröskéry Dórával, Rendhagyó irodalmi óra kamaszoknak

Kapcsolódó programok

2022. évi április havi programok a Wekerlei Könyvtárban

2022. évi április havi programok a Wekerlei Könyvtárban (archiválva 2022.05.07.)

Mika Tillensen: Bertram atya kalandjai - Író-olvasó találkozó Mikecz Attilával; „Röpképtelen madarak” kalandos szárnyalása Vöröskéry Dórával - Író-olvasó találkozó; Közös verselés a magyar költészet napja alkalmából - Versbarátok Klubja; VERSFAL a magyar költészet napja alkalmából; Rendhagyó „verses" óra a magyar költészet napján; Húsvéti versek és mondókák csokorba szedve; Verses-mesés óra a Föld napján gyerekeknek; Péntek esti mesék a Föld napján a Föld napjáról;

Bővebben

A WEKERLEI KÖNYVTÁR NYÁRI NYITVATARTÁSA
ZÁRVA: 2024. augusztus 5-20.
NYITÁS: 2024. augusztus 21.,
szerda 11.00 óra


A könyvtár Facebook oldalán és honlapján ezen idő alatt is érdekességekkel várjuk Olvasóinkat. :-)
A „Tégy egy könyvet - Végy egy könyvet!” utcai könyvcsere szekrény folyamatosan, éjjel-nappal nyitva áll az irodalomkedvelők számára.
Mindenkit szeretettel vár a
Wekerlei Könyvtár!