A náthás Télapó - Mikulásváró mesék - Péntek esti mesék :: 2023. 11. 24. (archiválva 2024.01.16.)

Alkalmak:
2023. 11. 24., péntek 17:00 - 18:00

A náthás Télapó
Mikulásváró mesék és kézműveskedés
Péntek esti mesék


Időpont: 2023. november 24. péntek 17.00-18.00
Mesélő: Szegedi Szilvia - írói álneve: Lia Pelars
Helyszín: Wekerlei Könyvtár programhelyszíne - 1192 Budapest, Kós Károly tér 15.
Ajánlott korosztály: 3-12 éves korig

Kedves mikulásváró mesével és vidám kézműveskedéssel szeretnénk megajándékozni a gyermekeket, a meseszerető felnőtteket az ünnepi alkalomból.
Szegedi Szilvia, írói álnéven Lia Pelars saját meséjét hallgathatják meg a gyerekek. A náthás Télapó című mese főszereplője Viziló professzor úr, aki régész, természettudós, és általában mindenhez ért. Viziló professzor úr és barátai próbálnak segíteni a beteg Mikulásnak, megpróbálják a legjobb helyettesét megtalálni. Vajon sikerül nekik?

Szegedi Szilvia írónak Lia Pelars írói álnéven 3 könyve jelent meg, a negyedik is hamarosan elkészül, amiket önmaga illusztrált. Mese ügyben szerzőtársa a kisfia, Nahirim. Szilvia 20 éve Wekerlén él, ebből 7 évet külföldön, Angliában, Görögországban és Mexikóban élt. 2015-ben megtett gyalog 900 kilométert Spanyolországban a Szent Jakab zarándokúton. A mexikói férjével itt ismerkedtek meg, van egy 7 éves kisfiuk, aki magyarul-spanyolul is jól beszél. Szilvia megismerte Mexikót, az ottani kultúrát. Férje családja mesztic, spanyol és őslakos amerikai őseik vannak, a férje nagymamája maja indián volt. Péntek este egy kedves „mikulásos” történetet mesél el az írónő a kicsiknek.
A programon a részvétel díjtalan, de előzetes regisztrációhoz kötött. Regisztrálni e-mailben, Facebookon, telefonon, személyesen, vagy a könyvtár honlapján lehetséges.

Programjaink helyszíne: 1192 Budapest, Kós Károly tér 15.
(A könyvtár korábbi helyén, a katolikus templommal szemben.)

A könyvtár által szervezett programokon a részvétel díjtalan. A rendezvényeken résztvevők a megjelenésükkel elfogadják, hogy a könyvtári programokon fotók, videófelvételek készülhetnek, amiket az intézmény honlapján vagy Facebook oldalán teszünk közzé. Az adatkezelés önkéntes hozzájáruláson alapul. A felvételeken látható személyek írásban kérhetik, hogy a fotók és videók ne kerüljenek közzétételre.

Wekerlei Könyvtár
Cím: 1192 Budapest, Kós Károly tér 9.
Telefon: +36/1/282-9634
E-mail: konyvtar@kmo.kispest.hu; wekerlei.konyvtar@gmail.com
Honlap: https://www.kmo.hu/; https://uj.konyvtar.kispest.hu/
Facebook: https://www.facebook.com/wekerleikonyvtar
A Wekerlei Könyvtár a KMO Művelődési Központ és Könyvtár tagintézménye.

Kapcsolódó programok

2023. évi novemberi programok a Wekerlei Könyvtárban

2023. évi novemberi programok a Wekerlei Könyvtárban (archiválva 2024.01.16.)

A magyar nyelv napja - Versbarátok klubja; A magyar nyelv napja - Rendhagyó irodalmi óra kispesti iskolásoknak; A magyar nyelv napja egy héten át; Dél-Afrika világa - Wekerlei világjárók; Őszi Wekerle képeken - Wekerlei világjárók; Mikulásváró mesék - Péntek esti mesék;

Bővebben
2023. évi október havi programok a Wekerlei Könyvtárban

2023. évi október havi programok a Wekerlei Könyvtárban (archiválva 2023.11.07.)

Megbocsátás hete és díjmentes beiratkozás - Országos Könyvtári Napok; Könyves ajándéknapok - Országos Könyvtári Napok; Verses szerencse-balszerencse - péntek 13.; „Péntek volt és tizenhárom…” - Versbarátok klubja; Őszi színkavalkád fotókon - Wekerlei világjárók; Petőfi 200 - Kedves Petőfi versek és vidám kézműveskedés - Péntek esti mesék;

Bővebben
2023. évi decemberi programok a Wekerlei Könyvtárban

2023. évi decemberi programok a Wekerlei Könyvtárban (archiválva 2024.01.16.)

Adventi verselés - Versbarátok klubja; Karácsonyra hangoló mesék és közös kézműveskedés - Péntek esti mesék; Fotós karácsonyi hangulat a Wekerlei Könyvtárban; Karácsony képeken - Wekerlei világjárók; Ünnepváró versek és idézetek szeretettel; Szilveszteri verses vidámkodás;

Bővebben

Kapcsolódó cikkek

A magyar nyelv napja - Rendhagyó irodalmi óra :: 2023. 11. 14.

A magyar nyelv napja - Rendhagyó irodalmi óra :: 2023. 11. 14.

A magyar nyelv napja alkalmából rendhagyó irodalmi órára látogattak el a Wesley János Általános Iskola alsós diákjai pedagógus kísérőikkel. Külön öröm volt számunkra, hogy a programon részt vett Gajda Péter polgármester úr és Gábor Ilona, a KMO Művelődési Központ és Könyvtár igazgató asszonya.

Bővebben

A WEKERLEI KÖNYVTÁR NYÁRI NYITVATARTÁSA
ZÁRVA: 2024. augusztus 5-20.
NYITÁS: 2024. augusztus 21.,
szerda 11.00 óra


A könyvtár Facebook oldalán és honlapján ezen idő alatt is érdekességekkel várjuk Olvasóinkat. :-)
A „Tégy egy könyvet - Végy egy könyvet!” utcai könyvcsere szekrény folyamatosan, éjjel-nappal nyitva áll az irodalomkedvelők számára.
Mindenkit szeretettel vár a
Wekerlei Könyvtár!