Schäffer Erzsébet: Káprázat az élet - Utak és ösvények

Schäffer Erzsébet: Káprázat az élet - Utak és ösvények

Vallomásos írásai után Schäffer Erzsébet legújabb könyvében kinéz a világba. Kötete, a tőle megszokott izgalmas válogatásban, ismert és ismeretlen emberek életmeséinek fűzére. Ajánlása személyes találkozásaitól átfűtött üzenet. Kincsemberek között élünk. Ha elveszíted a kedved, ha reggel nem akarsz felkelni, gondolj rájuk. Sokszor mesének is beillik a történetük. Pedig egyiküké sem mese.
Exupéry írja valahol: "Mily kevés zajt csapnak az igazi csodák!" Találjanak rá a csodákra. A könyvben És önmagukban is.
Részlet az egyik beszélgetésből: "Sétálunk a nyíregyházi kiserdőben, a gyerekek most szanaszét vannak. Orosz Anikó rám néz: A megoldások az egyszerűségben vannak. Egyszerűen kellene élni. Ha bajod van, menj ki az erdőre, ne akarj semmit, a fák lehajolnak és elveszik a gondjaidat. Hallgatod egy patak csörgedezését. Csak úgy. Megtisztulsz. Amit nézel, azzá leszel. Ha óriásplakátot nézel, plázába jársz, üres leszel. Ha erdőben jársz, ha mozogsz, keringeted az energiáidat, táncolsz, úszol, szeretkezel, jól leszel. Ha begubódzol, rosszul leszel. Eredj ki a természetbe, dörzsöld át magad, válts hideget, meleget, jól leszel. Nem bonyolult, egyszerű."

Schäffer Erzsébetről:

Ercsiben született, 1989 óta a Nők Lapja munkatársa, korábban a Gyermekünk című lapnál dolgozott. A két rangos szakmai elismerés mellett egy internetes szavazáson az olvasók az elmúlt tíz év legsikeresebb női írói közé választották. Egy magazin zsűrije az ötven legbefolyásosabb magyar nő közé sorolta. Első kötete 1999-ben a Legkedvesebb meséim című meseválogatás volt, ezután történeteiből tizennégy nagyszerű könyv és hat hangoskönyv született. Legutolsó kötete A kifutófiú szerelme 2014-ben jelent meg. Az idei évben várható új könyve, s tervezi mesekönyv megjelentetését is.
Mottója egy Simone Weil-idézet: „Meg kell tanulnunk vágyakozni az után, ami a miénk." Példaképe Lázár Ervin. Címkék: Schäffer Erzsébet

2018.10.11.

A WEKERLEI KÖNYVTÁR ÜNNEPI NYITVATARTÁSA
NYITVA: 2023. december 14-ig
ZÁRVA: 2023. december 15-től
      2024. január 7-ig
NYITVA: 2024. január 8-án, hétfőn 15.00 órától

A könyvtár Facebook oldalán és honlapján az ünnepek alatt is érdekességekkel várjuk Olvasóinkat. :-)
A „Tégy egy könyvet - Végy egy könyvet!” utcai könyvcsere szekrény folyamatosan, éjjel-nappal nyitva áll az irodalomkedvelők számára.
BÉKÉS, MEGHITT, SZERETETTELJES ÜNNEPEKET KÍVÁNUNK MINDENKINEK!