Könyvajánlók

Szabó Judit, G.: A macskát visszafelé simogatják

Szabó Judit, G.: A macskát visszafelé simogatják

G. Szabó Judit könyve szemtelen, zavarba ejtő őszinteséggel vezeti be az olvasót egy kamasz lány gyötrelmes életébe és gondolataiba, hogy végül vele együtt ráébredhessünk: senkinek sem könnyű, de azért vannak dolgok, amikért igenis megéri szenvedni. 

Bővebben
Daniel Höra: Betolakodók

Daniel Höra: Betolakodók

A hannoveri születésű Daniel Höra első magyarul megjelent regénye egyszerre olvasható példázatként és izgalmas ifjúsági regényként. Remekül illeszkedik a Scolar kiadó 2009-ben indított regénysorozatába, amelyben már olyan művek láttak napvilágot, mint a dán Janne Teller Semmi című könyve, az angol elsőkönyves, Robert Williams Luke és Jon-ja, és Wolfgang Herrndorf Csikk című regénye.

Bővebben
David Grossman:  Futni valakivel

David Grossman:  Futni valakivel

David Grossman 65 éves, neves izraeli író. Édesanyja Palesztinában született, édesapja Lengyelországból emigrált Izraelbe. Könyveit több mint 36 nyelvre lefordították. A számos irodalmi díj mellett 2017-ben Man Booker Nemzetközi Díjjal tüntették ki. Felnőtteknek szóló regényei mellett politikai témájú esszéket, illetve gyerek- és ifjúsági irodalmi műveket is ír, utóbbi műfajban magyar nyelven a Futni valakivel jelent meg elsőként a Scolar Kiadó remek sorozatában.

Bővebben
Laboda Kornél: Gavarin ​és az álomantenna

Laboda Kornél: Gavarin ​és az álomantenna

A Pagony legújabb sorozatába, az Abszolút Könyvekbe olyan 9—12 éveseknek szóló, olvasmányos és izgalmas könyvek szerepelnek, amelyek abszolút lendületesek, abszolút színvonalasak, abszolút maiak. Abszolút jó őket olvasni!

Bővebben
Kalas Györgyi: Sandwich ​grófja és a nápolyi pizza

Kalas Györgyi: Sandwich ​grófja és a nápolyi pizza

Azoknak a gyerekeknek, aki kapásból tudják a különbséget a nápolyi és a római pizza között, sőt még azt is tudják, milyen pizzát ettek a rómaiak, hogyan készül a túró és a fehér csoki, ez a könyv nem ajánlott. Viszont a többieknek egészen izgalmas dolog lesz felfedezni és megtudni mindent a tányérjukra kerülő ételekről.

Bővebben
Fodor Marcsi – Neset Adrienn: 50 elszánt magyar nő

Fodor Marcsi – Neset Adrienn: 50 elszánt magyar nő

Ismertek és kevésbé ismertek, történelmi hősök és kortársak, szépek és okosak, tudósok és felfedezők, sportolók és világutazók, királynők és királynék, színésznők és szentek, zenészek és felfedezők. 50 inspiráló magyar nő élettörténete. Ismerd meg Őket Te is!

Bővebben
Bendl Vera: Matyi ​tigrissel álmodik

Bendl Vera: Matyi ​tigrissel álmodik

„Már majdnem odaértek az állatkerthez, amikor egy hatalmas, félelmetes kutya közeledett. Szörnyű hangja volt. A tigris megijedt, megcsúsztak a karmai a jégen, elhasalt. Matyi is megijedt. Matyi, mit csinálsz most? Matyi kitalálta, hogy bátor lesz. – Hagyd békén a barátomat! – kiáltotta a félelmetes kutyának. – Nem látod, hogy nincs is itt az anyukája? Könnyű így bántani!”

Bővebben
Bánki Éva: Petőfi-vírus

Bánki Éva: Petőfi-vírus

Mit keres Petőfi Sanyi egy elit, angol tannyelvű budai általános iskolában? Hogyan kápráztatja el a szegény, de rendkívül okos és talpraesett fiú az egész osztályt fantasztikus ötleteivel? Miként változtatja meg mindannyiuk életét egy misztikus barlangi kaland? A Petőfi-vírus Bánki Éva első ifjúsági regénye, amelynek egyik kulcsfigurája egy nagydumás fiú, Sanyi, aki a tanárok szerint soha semmiben nem tud alulmaradni, és még az is lehet, hogy szuperhős-komplexusa van.

Bővebben
Szevasz – 25 kortárs novella

Szevasz – 25 kortárs novella

„Egy novellaírónak bátornak kell lennie” – állítja Roberto Bolaño, a kalandos életű dél-amerikai író. De nemcsak egy novella megírásához, az olvasásához is bátorságra van szükség. Mert a jó novella olyan, mint egy megrázó fénykép, amely magába sűrít sorsot, vagy még inkább egymással összefonódó sorsokat, kinagyítva belőlük az élet határhelyzeteit, kitüntetett pillanatait, tragédiáit.

Bővebben
Timo Parvela: Ella újabb kalandjai

Timo Parvela: Ella újabb kalandjai

Timo Parvela Finnországban, Jyväskylä városában született 1964-ben. Eredeti foglalkozása általános iskolai tanító. Első könyve, a Poika (A Fiú) címmel 1989-ben jelent meg, azóta pedig szinte minden évben találkozhatunk friss műveivel. Timo Parvela számtalan irodalmi díj tulajdonosa. 2006-ban a Keinulauta (Mérleghinta) című kötetével, amelyet Virpi Talvitie illusztrált, elnyerte a legrangosabb finn ifjúsági irodalmi díjat, a Finlandia Junior-t. Parvela az írás mellett TV-forgatókönyveket, és irodalmi oktatóanyagokat is ír.

Bővebben
Timo Parvela: Gyerekek! Tessék vigyázni!

Timo Parvela: Gyerekek! Tessék vigyázni!

Az Ella-sorozat könyvei szerepelnek az iskolai tantervben, és Finnországba kultikus klasszikussá váltak. A kisiskolás Elláról és barátairól szóló történetek rendkívül népszerűek az alsó tagozatos korosztály, valamint szüleik és tanáraik körében. A történetek sajátos felfogásban ábrázolják a gyerekek nézeteit a felnőttek világáról. A vicces történetek az első osztályos Ella és barátai viharos iskolai életét ábrázolják. A gyerekek rengeteg kalandot élnek át, vélt vagy valós rejtélyeket oldanak meg: pl. kinyomozzák, miért kap a tanár bácsi zsaroló leveleket.

Bővebben
Timo Parvela: Ella és barátai

Timo Parvela: Ella és barátai

„A nevem Ella. Első osztályos vagyok. Nagyon klassz az osztályom, és a tanító bácsink is klassz. Vagyis csak volt, mert az utóbbi időben eléggé ideges. Valószínűleg azért ilyen, mert először nászútra kellett utaznia, aztán bennünket vitt el színházba, majd következett az osztálykirándulás. Úgy látszik, nem való neki az utazgatás. Furcsa, mert mi – én, Pate, Tuukka, Samppa, Hanna és Tiina – nagyon élveztük.”

Bővebben
Jeff Kinney: Egy ropi naplója

Jeff Kinney: Egy ropi naplója

Az utóbbi tizenöt év egyik legnagyobb könyves durranása volt Jeff Kinney könyvsorozata, melyből több film is készült. A 20th Century Fox jóvoltából már tévésorozat is készült a könyvek

Bővebben
J. K. Rowling:  A kviddics évszázadai - Tudor Hushpush álnéven

J. K. Rowling: A kviddics évszázadai - Tudor Hushpush álnéven

"Figyelmeztetés: Aki eltépi, szétszakítja, megcsonkítja, összegyűri, behajtja, olvashatatlanná teszi, elrútítja, összemaszatolja, beszennyezi, dobálja, elejti vagy bármely egyéb módon megrongálja ezt a könyvet, illetve nem a megfelelő óvatossággal és tisztelettel bánik vele, az a tőlem telhető legszörnyűbb megtorlásra számíthat." Tudor Hushpush: A kviddics évszázadai - 1. oldal, Irma Cvikker könyvtáros figyelmeztetése

Bővebben
Meredith Goldstein: Kivirágzik minden

Meredith Goldstein: Kivirágzik minden

Kivirágzik minden címmel jelent meg a második LOL+ kötet a Móra Kiadó gondozásában. Lori története a gyász, az újrakezdés, és a végtelen önirónia köré rendezi az érettségi előtt álló lány mindennapjait. A regény végére pedig ahogyan a cím is mondja: Kivirágzik minden.

Bővebben
Somfai Anna: Málna királylány

Somfai Anna: Málna királylány

Milyen egy igazi királylány? Éppen olyan, mint Málna királylány! Apa király a minisztériumban dolgozik, anya királynő a dolgozóba indul, Málna királylány meg tüllszoknyásan, koronásan az óvodába siet.

Bővebben
Ottlik Géza: Továbbélők

Ottlik Géza: Továbbélők

Ottlik Géza Iskola a határon című remekművének ősváltozata, a Továbbélők című kisregény az utószóíró Kelecsényi László szerint „mindenekelőtt élvezetes olvasmány. Csírájában tartalmazza a későbbi nagy regény jellegzetes vonásait, kevesebb is, olykor több is annál. Gyerekregény – az értés reményében adható a kis szereplőivel egykorú tizenéves diákok kezébe”.

Bővebben
Chanda Hahn: Bűbájtalan

Chanda Hahn: Bűbájtalan

Chanda Hahn egy nebraskai kisvárosban nőtt fel, és így mesél erről az időszakról: „Egy ötszáz lakosú kisvárosban nem túl sok mindent lehet csinálni, így hát a nyarakat olvasással töltöttem. Az egyik családi nyaraláson a nagybátyám meg is jegyezte rólam, hogy: „mást se csinál, csak olvas.” Nos, az olvasás szeretete annyira fontos lett, hogy a középiskola után a Barnes and Noble könyvesboltban dolgoztam.”

Bővebben
Markus Zusak: A könyvtolvaj

Markus Zusak: A könyvtolvaj

2005-ben jelent meg az ausztrál író regénye, amely az egész világon bestseller lett, és számos díjat nyert el. 2013-ban mutatták be a belőle készült filmet Brian Percival rendezésében. Zusak könyve már most klasszikus: megható, elgondolkodtató, felejthetetlen

Bővebben
Jules Verne: Hector Servadac

Jules Verne: Hector Servadac

Verne olvasmányos, humorral átszőtt kalandos története -  a  Verne-sorozat e kötete a téma és a cselekmény érdekességében, fordulatosságában a legsikerültebbek, leglebilincselőbbek közé tartozik - remek szórakozást ígér. 

Bővebben
 Paolo Bacigalupi: Hajóbontók

 Paolo Bacigalupi: Hajóbontók

A Hajóbontók az amerikai Paolo Bacigalupi második regénye. 2011-ben elnyerte a Michael L. Printz-díjat és a legjobb ifjúsági regénynek járó Locus-díjat, valamint 2010-ben jelölték az Andre Norton-díjra.

Bővebben
Mary Hooper: Édességek ​kicsiny boltja

Mary Hooper: Édességek ​kicsiny boltja

Hannah, a vidéki kislány, az Úr 1665-ik esztendejében Londonba kerül, nővére, Sarah édességboltjába, kisegítőnek. Életében először jár a nagyvárosban, de izgatott örömét lehűti a fogattatás - Sarah legszívesebben hazaküldené. London városában ugyanis felütötte fejét a rettenetes betegség, a pestis.

Bővebben
Janet Foxley: Fikarc és az óriások

Janet Foxley: Fikarc és az óriások

"A könyv célközönsége valójában nem a kisgyerekes szülők, hanem a tabuk döntögetésében élenjáró kamasz olvasók, akik a rútság mögött talán meglátják Fikarc értékeit, s jól szórakoznak a firkálásokat idéző illusztrációkon (Steve Wells rajzai), amelyek között vannak tényleg viccesek."- Pompor Zoltán

Bővebben
Finy Petra: Maja tizenkét babája

Finy Petra: Maja tizenkét babája

1978-ban született, író, költő, újságíró. 2008 óta jelennek meg könyvei, eddig összesen 30. Többször nyert gyerekkönyves pályázatokon és részesült az NKA alkotói ösztöndíjában; Lackfi Jánostól megkapta a Nizzai Kavicsdíjat, a Képmás Magazin pályázatán pedig egy interjújáért elnyerte a Média a Nemzedékekért-díjat.

Bővebben
Roald Dahl: A barátságos óriás

Roald Dahl: A barátságos óriás

Roald Dahl világszerte sikeres író, felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt írt műveket. Alkotott a novella és a regény műfajában, de filmforgatókönyveket is írt. Legnépszerűbb műve a Karcsi és a csokoládégyár, melyből Tim Burton rendezett mozifilmet. 1990. november 23-án, 74 éves korában hunyt el Angliában.

Bővebben
David Walliams: Az éjféli banda

David Walliams: Az éjféli banda

David Walliams napjaink egyik legismertebb kortárs gyerekkönyv írója. Regényei eddig több mint negyven nyelven jelentek meg, számos közülük az év gyerekkönyve volt Nagy-Britanniában. Gengszter nagyi című könyvéből több mint félmillió példányt adtak el világszerte. 

Bővebben
Bartos Erika: Bogyó és Babóca alszik - Rossz Álom, Csillagház

Bartos Erika: Bogyó és Babóca alszik - Rossz Álom, Csillagház

Hahó, jó hírt mondok! Két új lényecske kopogtat az ajtón: Bogyó, a csigafiú, és Babóca, a katicalány. Engedjük be őket a gyerekszobába, fogadjunk, mindjárt kedvencekké is válnak! - írta Marék Veronika az első kötet megjelenésekor. Azóta sok-sok új rész jelent meg, és bátran állíthatjuk: Bogyó és Babóca sok-sok gyereknek nagy-nagy kedvencévé vált!

Bővebben
Astrid Lindgren: Kalle nem ijed meg az árnyékától

Astrid Lindgren: Kalle nem ijed meg az árnyékától

Kalle Blomkvist úr az irodalomtörténet első kiskorú mesterdetektívje. Astrid Lindgren regénytrilógiája (Kalle nyomozni kezd, Kalle nem ijed meg az árnyékától és Kalle és Rasmus) már csupán eme fenti tény miatt is megérdemelné a figyelmünket, ám van itt még más is. Az 1907-ben született svéd írónő regényeit több, mint 80 nyelvre fordították le, műveiből számos filmet készítettek, és bár a Kalle-trilógiát mintegy 70 éve írta, népszerűsége máig töretlen.

Bővebben
Astrid Lindgren: Kalle és Rasmus

Astrid Lindgren: Kalle és Rasmus

Astrid Lindgren a modern skandináv gyermekirodalom Andersen-díjas írónője. Történetei a helybeli népi elbeszéléseken alapulnak, a hosszú sarki éjszakában lobogó tüzek mellett elmondott mesék érzelmessége, humora csillan meg bennük. Műveit több mint 60 nyelvre fordították le. Most bemutatott könyve élvezetes, izgalmas olvasnivalót ígér a fiatal korosztály számára.

Bővebben
David Walliams: Gengszter nagyi

David Walliams: Gengszter nagyi

,,Ben nagyija pontosan olyan, amilyennek az ember a nagyikat elképzeli: - ősz haja van és műfogsora - a használt zsepit mindig a kardigánja ujjába gyűri - és nemzetközi hírű ékszertolvaj" Kalandos és megindító történet egy nagymamáról és az unokájáról, valamint lopott koronaékszerekről.

Bővebben
Frank Schwieger: Caesar és bandája - Római történetek újratöltve

Frank Schwieger: Caesar és bandája - Római történetek újratöltve

Tudod-e, melyik római hős fizet a jobb kezével élete legnagyobb baklövéséért, vagy azt, hogyan menti meg öt gágogóbajnok a Capitoliumot? Nem? Na, és azt hallottad már, miért csavarja magát szőnyegbe Kleopátra, a gyönyörű egyiptomi királynő? Vajon mit használtak vécépapír helyett a rómaiak...? Ha szívesen villognál egyedülállóan vicces történelmi tudásoddal, ez a könyv telitalálat!

Bővebben
Várfalvy Emőke: Macska és a kaland

Várfalvy Emőke: Macska és a kaland

A BETŰZGETŐ KÖNYVEK sorozat negyedik kötetében Macska kalandozik. Vajon hogyan lesz a lusta házicicusból valódi kalandor? És mennyire kell vagánynak lennie ahhoz, hogy kikezdjen a park legnagyobb kutyájával?

Bővebben
Zalán Tibor: Királylányok második könyve

Zalán Tibor: Királylányok második könyve

Zalán Tibor második királylányos könyvében húsz mese olvasható húsz királylányról: tele vannak új, meghökkentő mozzanatokkal és ismerősen ismeretlen szereplőkkel. Hol felnőttesen bölcsek, hol pedig gyerekesen viccesek. Egy pompás, klasszikus mesekönyv!

Bővebben
Zágoni Balázs: Fekete fény 1. - A Gömb

Zágoni Balázs: Fekete fény 1. - A Gömb

Még elég közel ahhoz, amiben élünk, már elég távol tőle ahhoz, hogy izgalmas legyen a gondolatkísérlet: valóban létezhet-e a történelemnek annyira abszurd útja, amelyik idáig vezethet?” – teszi fel a kérdést Balázs Imre  Zágoni Balázs első ifjúsági regénye kapcsán.

Bővebben
Zalka Csenge Virág: A kalóz királylány - Nemzetközi népmesék mai gyerekeknek

Zalka Csenge Virág: A kalóz királylány - Nemzetközi népmesék mai gyerekeknek

2020-ban dr. Zalka Csenge Virág kapta az Év Gyerekkönyv írója díjat a Ribizli a világ végén című mesegyűjteményért. A kalóz királylány a díjnyertes könyv párja. Az első kötet - alcíme szerint - Régi magyar népmesék mai gyerekeknek, a mostani pedig a világ minden tájáról gyűjt össze és mesél újra történeteket merész lányokról, megértő fiúkról és más, a közhelyeken túlmutató, izgalmas figurákról.

Bővebben
David Walliams: A világ legrosszabb gyerekei

David Walliams: A világ legrosszabb gyerekei

David Walliams évek óta vezeti az angliai gyerekkönyv-eladási sikerlistákat. Legújabb könyve szellemesen rosszmájú mesék gyűjteménye 10 elvetemült gyerekről, akiket a zseniális művész, Tony Ross színpompás illusztrációi keltenek életre.

Bővebben
David Walliams: A világ legrosszabb gyerekei 2.

David Walliams: A világ legrosszabb gyerekei 2.

David Walliams angol komikus, színész, író, televíziós műsorvezető. Köténycsel című regényével bombaként robbant be a gyermekirodalom világába, és azóta is napjaink legkeresettebb gyerekkönyv szerzője. Gengszter nagyi című könyve hosszú időre kibérelte az eladási listák első helyét. David az írás mellett több fergeteges tévésorozat és tévéshow alkotója, tagja volt a Britain’s Got Talent zsűrijének. De sportemberként is egyedülálló teljesítményekkel büszkélkedhet: 2011-ben például teljes hosszában átúszta a Temzét, hogy adományt gyűjtsön a rászorulóknak. Regényeinek sajátos humora és hangulata miatt Roald Dahl utódaként is emlegetik.

Bővebben
Németh Eszter: Kötéltánc

Németh Eszter: Kötéltánc

Konrád Lia tizenhét éves vidéki lány. A fullasztó kisvárosi környezetben hiába keresi az egyensúlyt két élet, két fiú, de legfőképp a külvilág és saját elvárásai között. Torz tükörben látja önmagát, titkos blogjában vall arról, hogyan hagyják cserben egymás után szülei és barátai… Németh Eszter blogregényében megdöbbentő hitelességgel mutatja be az 1995 után született digitális generáció útkeresését.

Bővebben
Afonso Cruz: Időtlen napló

Afonso Cruz: Időtlen napló

Az időtlen napló egy fiatal kis lélek mindennapjait meséli el, illetve ha pontosak akarunk lenni, akkor nagyjából egy év egy-egy napjának apró meglátásait, pillanatnyi érzéseit és eseményeit ismerhetjük meg.

Bővebben
Dynamo: Semmi sem lehetetlen

Dynamo: Semmi sem lehetetlen

Egymillió rajongója van a Facebookon, debütáló TV-sorozata, mely nálunk a Discovery Channelen látható Varázslat a világ körül címmel, nézettségi rekordot döntött. Első könyvében lélegzetelállítóan izgalmas utazásra hív, melyben az élete igaz története mellett azt is elmeséli, hogyan lesz hóból gyémánt, hogyan kerül pénzérme a kólás dobozba, na és azt is, hogyan találja ki, mire gondol a másik. Ahogy Dynamo mondja: Semmi sem lehetetlen! És mi hiszünk neki.

Bővebben
Sepsi László: Ördögcsapás

Sepsi László: Ördögcsapás

Ismerd meg az elátkozott út történetét, találkozz az Ördögcsapás démoni őrzőivel! Ha elég bátor vagy, és kellőképpen éber, megfejtheted a titkát! De vigyázz az elrejtett csapdákra, különben örökké bolyongani fogsz az Ördöcsapáson. Ne feledd, ez egy játék, és „minden játék azt akarja, hogy játsszák”.

Bővebben
Bosnyák Viktória: Tündérboszorkány

Bosnyák Viktória: Tündérboszorkány

„A Tündérboszorkányhoz tulajdonképpen a gyerekeim adták az ötletet, akik imádják a Harry Potter sorozatot, így mondhatni Rowlingnak köszönhetem a könyvet. A lányaim nagy rajongók voltak már kiskoruktól kezdve, amikor a Harry Potter még új volt. A 3. és 4. kötet megjelenése között sokat kellett várni, így nagyon türelmetlenek voltak. Ekkor támadt az az ötletem, hogy írok a születésnapjukra néhány fejezetet ajándékba. (...)

Bővebben
Elekes Dóra: A muter meg a dzsinnek

Elekes Dóra: A muter meg a dzsinnek

"A muter nagyon mókás egyéniség. Szuper barátai vannak. Gyakran találkozik a dzsinnekkel. Voltaképp mindig. Mindig más van soron, váltják egymást. Izgalmas figyelni és várni, hogy mikor melyik dzsinn jön. Az álomdzsinnt nem szeretem, túl unalmas."

Bővebben
Lucy Maud Montgomery: Anne otthonra talál

Lucy Maud Montgomery: Anne otthonra talál

"Tudja, azért is elhatároztam, hogy élvezni fogom ezt az utazást. Úgy vettem észre, hogy az ember szinte bármiben örömét tudja lelni, ha nagyon erősen elhatározza, hogy márpedig így lesz. Ehhez persze nagyon, de nagyon erős elhatározás kell."

Bővebben
Terri Libenson: Láthatatlan Emmie

Terri Libenson: Láthatatlan Emmie

A Láthatatlan Emmie humoros, meglepő képregény. A szerző, Terri Libenson korábbi műve a több külföldi kiadást megért, Reuben-díj nyertes képregény, a The Pajama Diaries (Pizsama-naplók).

Bővebben
Majoros Nóra: Az orrszarvú és a madarak

Majoros Nóra: Az orrszarvú és a madarak

Az orrszarvú és a madarak nem csak első ránézésre nagyon különleges mesekönyv. Meleg és lágy színei, festői illusztrációi mellett témájában is rendkívül varázslatos és sokoldalú. Olyan érzelmi intelligenciát fejlesztő, érzékeny, okos állatos mese, ami azonnal beszippantja az olvasót. Ismerkedj meg Majoros Nóra új könyvével, ami kicsik és nagyok közös nagy kedvence lesz!

Bővebben
Jaime De Angulo: Indián mesék

Jaime De Angulo: Indián mesék

Medve Apa, Antilop Anya, Róka Fiúcska és Prérifarkas Apó egy olyan korban éltek, amikor az emberek és az állatok még nem szakadtak el egymástól. Az ő vándorlásuk történetét követve ismerhetjük meg a kaliforniai indián törzsek varázslatos mesevilágát, amelyet a nyelvész-antropológus Jaime de Angulo gyűjtött egy kötetbe.

Bővebben
Berg Judit: Rumini Tükör-szigeten

Berg Judit: Rumini Tükör-szigeten

„Tükör-sziget közvetlen szomszédságában áll egy ugyanolyan sziget. Egyik a másiknak a tükörképe. De melyik az igazi? Annyi biztos, hogy mindkettőn furcsa dolgok történnek. A Szélkirálynő először csak azért kanyarodik Tükör-sziget felé, hogy orvosságot szerezzenek Sajtos Rozi betegségére, de hamarosan mindannyiuk élete veszélybe kerül, miközben még az sem biztos igazán, hogy a menekülés kulcsát Tükör-szigeten vagy a mellette emelkedő tükörképén találják-e.”

Bővebben
Lackfi János: Erdőszelfi - Vándortábori versek

Lackfi János: Erdőszelfi - Vándortábori versek

Az aktív Magyarországért felelős kormánybiztos és az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ támogatásával megjelenő antológia célja, hogy versek segítségével népszerűsítse a gyalogos, kerékpáros, vízi- és lovas túrázást.

Bővebben
Berg Judit: Rumini Datolyaparton

Berg Judit: Rumini Datolyaparton

Rumini és barátai egy háborúskodás kellős közepébe csöppennek: a dzsungel különös népei állnak harcban a túlélésért. A József Attila-díjas Berg Judit Rumini sorozatát 6-12 éves gyermekeknek ajánljuk.

Bővebben
Lőrinc László: 25 szelfi az Árpád-korból

Lőrinc László: 25 szelfi az Árpád-korból

Történelem - másként! Honfoglalás, csata, királyi esküvő - vajon milyen szelfiket posztoltak volna ezekről az eseményekről Árpád-kori eleink, ha íj, bárd és lúdtoll helyett okostelefont tartanak a kezükben? Merthogy lelkesen posztoltak és kommenteltek volna, az tuti. Árpád vezér, István király, Gizella királyné, Szent Margit vagy épp Gellért püspök ezeken a rendhagyó történelemórákon hús-vér emberként jelennek meg: örülnek, sírnak, és persze húzzák egymást.

Bővebben
M. Kácsor Zoltán: A boszorkány seprűje

M. Kácsor Zoltán: A boszorkány seprűje

A Szívünk rajta program független szakértői zsűrije azoknak ajánlja ezt a könyvet, akik szeretnek elmerülni a képzelet világában, és ott rátalálni az élet nagy kérdéseire, válaszaira és örök témáira. Mesélj úgy, hogy közben tanítasz!

Bővebben
Deborah Heiligman: A fiú, aki imádta a matekot - Erdős Pál hihetetlen élete

Deborah Heiligman: A fiú, aki imádta a matekot - Erdős Pál hihetetlen élete

Erdős Pál, a XX. század egyik legkiemelkedőbb matematikusa volt. A korabeli matematikusok véleménye szerint egyénisége, közvetlensége nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a világ egyik legismertebb matematikusává váljék. Különös ember volt. Nem illett bele a hétköznapok világába, mégis sikerült rájönnie, hogyan élhetne csodálatos és hasznos életet. Páratlan pályát futott be, és rengetegen csodálták a munkásságát.

Bővebben
Erich Kästner: Az eltűnt miniatűr

Erich Kästner: Az eltűnt miniatűr

Erich Kästner elsősorban ifjúsági íróként szerepel a magyar köztudatban. A polgári humanizmus jeles magyar képviselője. Édesanyjához erősen kötődött, irodalmi műveiben is fellelhető hatása. Írói pályáját versekkel kezdte, négy verseskötete jelent meg rövid időn belül. Az Emil és a detektívek című ifjúsági műve leghíresebb alkotása, melyet 59 nyelvre fordítottak le.

Bővebben
Monika Kompaníková: Mélytengeri mesék

Monika Kompaníková: Mélytengeri mesék

Amikor az ember a kezébe veszi ezt a mesekönyvet, máris egy különleges világba csöppen. A Mélytengeri mesék egy varázslatos hangulatú, képes mesekönyv, ahol a vajszínű, finom tapintású lapok, mélykék betűk, a tengert megihlető színek és egyedi grafikák azonnal megigézik az olvasót.

Bővebben
M. G. Leonard: A bogaras fiú

M. G. Leonard: A bogaras fiú

Végre egy izgalmas, bogaras gyerekkrimi! Darkus nem hisz a szemének, amikor egy hatalmas bogár pottyan ki új, szörnyű szomszédja nadrágszárából. Az óriásbogár mintha mondani akarna valamit. De lehet-e egy fiú legjobb barátja egy bogár? És mi köze mindennek ahhoz, hogy Darkus édesapja egy napon eltűnt a laboratóriumából, valamint Lucretia Cutter feltűnéséhez, aki furcsa vonzalmat tanúsít a rovarok iránt?

Bővebben
Molnár Krisztina Rita: A tűz ösvénye

Molnár Krisztina Rita: A tűz ösvénye

Molnár Krisztina Rita ír gyerekeknek és felnőtteknek is, verset, novellát, regényt egyaránt. A Térforgó gyerekeknek is való, hiszen gyerekekről is szól, tisztán és érthetően, és a megértést nagyban segítik Simonyi Cecília finom, enyhén gyermekies hatást keltő illusztrációi.

Bővebben
Katharina Neusschaefer: A világ legszebb mondái

Katharina Neusschaefer: A világ legszebb mondái

A „Szívünk rajta” program keretén belül minden hónapban kiemelnek egy könyvet, ami a hónap gyerekkönyve lesz. A világ legszebb mondái című könyv márciusban részesült ebben a megtiszteltetésben. A Katharina Neuschaefer által írt mitologikus gyűjteményt Bölecz Lilla illusztrálta.

Bővebben
Mészöly Ágnes: Egy másmilyen nap

Mészöly Ágnes: Egy másmilyen nap

Zsófi színdarabokban játszik, Misi zongorista, és szerte a világon koncerteket ad. Zsolti tornász, Kata arra tette fel az életét, hogy sakkozó legyen. Bence leukémiás, és gyakran jár kezelésekre, Laci a híres Gyermekkórusban énekel. A nagy sikerű Ez egy ilyen nap című könyv folytatása, ezúttal olyan, tizenéves gyerekek igazi történetével, akiknek...

Bővebben
Dunajcsik Mátyás: A Szemüveges Szirén

Dunajcsik Mátyás: A Szemüveges Szirén

Dunajcsik Mátyás ifjúsági regényének hősei titokzatos madarak, világjáró kísértetek és szerelmes bálnavadászok. 2014-től 2016-ig ösztöndíjasként Izlandon tanult, itt szerzett élményei ihlették első ifjúsági regényét, A Szemüveges Szirént, amely 2016-ban jelent meg a Kolibri Kiadó gondozásában.

Bővebben
Marta Gómez Mata - Carla Nazareth: Anyukák világa

Marta Gómez Mata - Carla Nazareth: Anyukák világa

Te milyen anyuka vagy? Meleg és megnyugtató, mint egy Csokoládé anyuka? Vagy inkább egy dédelgetős és csikizős Macska anyuka? Tüzes és védelmező Sárkány anyuka, vagy titokzatos és gyengéd Eper anyuka-típus lennél? Esetleg az izgalmas és…

Bővebben
An Leysen: Diótörő

An Leysen: Diótörő

An Leysen lélegzetelállító könyve a gyerekpolcok igazi ékessége. Ez nemcsak a klasszikus karácsonyi történetnek, hanem a szerzőnő igéző rajzainak is köszönhető. Az elbűvölő illusztráció ugyanis egy csapásra ámulatba ejti a gyerekeket, és az advent ünnepi hangulatát varázsolja az otthonukba.

Bővebben
Melania G. Mazzucco: Lear király - Meséld újra!

Melania G. Mazzucco: Lear király - Meséld újra!

William Shakespeare reneszánszát éli, így nem is csodálkozhatunk, hogy egy olyan projekt, mint A Meséld újra beválogatta Shakespeare egyik legismertebb tragédiát. Az átdolgozást Melania G. Mazzuccóra bízták, aki a magyar olvasók előtt sem ismeretlen, korábban az Egy tökéletes nap és a Vita című műveivel vált itthon is kedvelt szerzővé. A könyvet Emanuel Orciari illusztrálta, akinek köszönhetően – ezt bátran kijelenthetem – a sorozat egyik legkülönlegesebb kötetét vehetjük kézbe. A freskószerű, néhol elmosódott rajzok remekül illeszkednek a történet hangulatához, a kissé elvont, szimbolikus ábrázolásmód alkalmas arra, hogy felnőttként is gyönyörködjünk benne.

Bővebben
Bereznay Tamás - Csikós Viktória - Hécz Attila: Mesék a konyhából - Bereznay Tamás receptjei alapján

Bereznay Tamás - Csikós Viktória - Hécz Attila: Mesék a konyhából - Bereznay Tamás receptjei alapján

Rendhagyó, minden szabályt felrúgó kötet ez: egyszerre tanulságos mesekönyv, látványos képeskönyv és hasznos receptkönyv, melyben minden meséhez egy könnyen elkészíthető recept is tartozik. Hiánypótló alkotás, mely egyszerre tanít és nevettet, ugyanakkor hallatlan bájjal, tündéri rajzok segítségével vezeti be a gyermekeket az egészséges táplálkozás, a sütés-főzés és a saját kézzel készített étel örömeibe. A kötet receptjeinek hitelességét a népszerű szakácskönyveiről ismert Bereznay Tamás garantálja, a szórakoztatásról pedig Hécz Attila meseíró (a Kőszáli Guppi és a Mélytengeri Zsiráf szerzője), valamint Csikós Viktória illusztrátor alkotásai gondoskodnak.

Bővebben
Klaus Hagerup: A kislány, aki meg akarta menteni a könyveket

Klaus Hagerup: A kislány, aki meg akarta menteni a könyveket

Tudod, mi történik a könyvekkel, amiket nem kölcsönöznek ki a könyvtárból? Ha senki sem olvassa őket többé, eltűnnek, és velük együtt azok is, akik a könyvekben élnek. Anna mentőakciót szervez... Bájos és költői mese a varázslatról, melyre a könyvek képesek: megváltoztathatják az életünket...

Bővebben
Gabriele Clima: Jó reggelt, pillangó!

Gabriele Clima: Jó reggelt, pillangó!

A természet csodái - Rövid történetek A természet megható és fordulatos történetei olyanok, akár a kalandos mesék. E kötet hőse hernyócska, aki egy szép napon pillangóként ébred fel. Történetét olvasva mi is átélhetjük a várakozás szépségét és az átalakulás csodáját.

Bővebben
Boldizsár Ildikó: Esti tündérmesék

Boldizsár Ildikó: Esti tündérmesék

A mese az álommal rokon, ám korántsem mindegy, hogy mit mesélünk gyermekeinknek elalvás előtt. A kötet olyan meséket tartalmaz, amelyek nemcsak nyugodt alvást és szép álmokat biztosítanak, hanem a gyermek érzelemvilágát is a legnemesebb értékekkel gazdagítják.

Bővebben
Emily Bevens: Aranyhaj

Emily Bevens: Aranyhaj

A legszebb és legismertebb klasszikus mesék ezúttal új ruhába bújtak. A szülőknek saját gyermekkorukból ismerős történetek most a legkisebbeknek szolgálnak örök tanulságokkal, melyeket majd talán ők is továbbadnak egyszer saját csemetéiknek.

Bővebben
Rob Beattie: Próbáld ki! - 40 szupermenő tudományos kísérlet!

Rob Beattie: Próbáld ki! - 40 szupermenő tudományos kísérlet!

Kerülj testközelbe a tudománnyal, és készíts ecetvulkánt, mágnesvasutat, törhetetlen tojást, rovarlesőt, és egyéb elképesztő dolgokat! Kísérletezz a Próbáld ki! útmutatásaival, és ismerj meg menő tudományos tényeket, miközben szórakozva szerzel új ismereteket! Ha neked is elnyerte a tetszésedet, keresd a Kütyük helyett-sorozat további részeit is.

Bővebben
Anna Claybourne: Csodálatos evolúció - A földi élet kialakulása és fejlődése

Anna Claybourne: Csodálatos evolúció - A földi élet kialakulása és fejlődése

A könyv feltárja az evolúció történetét és működését, és bemutatja azokat a tudósokat, akik részt vettek a folyamat titkainak felderítésében. A kötetből megtudhatod, hogy az évmilliók során hogyan változott az élet és miként bukkantak fel a különböző létformák. Megismerkedhetsz az evolúció során létrejött különleges és hihetetlen lények némelyikével,...

Bővebben
Christelle Dabos: A tél jegyesei - A tükörjáró 1. könyv

Christelle Dabos: A tél jegyesei - A tükörjáró 1. könyv

Christelle Dabos, a fiatal francia írónő Belgiumban él, a könyv ötlete akkor született meg, amikor egy betegség miatt az írásba menekült. Trilógiájának első kötete számos irodalmi díjat nyert, és a legnagyobb francia kiadó, a Gallimard első könyveseknek járó elismerését is magáénak tudhatja.

Bővebben
Rose Lagercrantz: A szívem ugrál örömében

Rose Lagercrantz: A szívem ugrál örömében

A szerzőpáros évek óta dolgozik együtt, Svédország gyerekirodalmának meghatározó alakjai. A Tináról szóló első könyv, AZ ÉN BOLDOG ÉLETEM, 2014-ben jelent meg, és a New York Times az év 10 legjobb könyve közé sorolja az életkornak megfelelő kategóriában. A SZÍVEM UGRÁL ÖRÖMÉBEN ennek a történetnek az önállóan is olvasható folytatása.

Bővebben
Vig Balázs: Három bajusz gazdát keres

Vig Balázs: Három bajusz gazdát keres

Vig Balázs meseíró. Egyik legismertebb meseregénye a Móra Kiadónál jelent meg a Három bajusz gazdát keres címmel, Kunkori, Harcsa és Kedves bajusz világgá mennek szerencsét próbálni, és sok mulatságos helyzetbe keverednek.

Bővebben
Hakon Ovreas: Feketeo

Hakon Ovreas: Feketeo

A könyv a HUBBY – Magyar Gyerekkönyv Fórum az Év Gyerekkönyve Díj, legjobb fordító kategória egyik döntőse. Ez, és az ehhez hasonló fórumok segíteni szeretnék a szülők könyvválasztását és azokat az alkotókat, akik kiváló munkájukkal újra és újra megörvendeztetik a gyerekeket – és reményeink szerint a felnőtt olvasókat is.

Bővebben
Astrid Lindgren: Juharfalvi Emil és Ida - A háromszázadik csíny

Astrid Lindgren: Juharfalvi Emil és Ida - A háromszázadik csíny

Astrid Lindgren, svéd írónő könyvei a világ minden tájára eljutottak, ő a világirodalom egyik legtöbbet fordított szerzője, a gyermekirodalom tekintetében pedig a fordítások terén Andersen és a Grimm-testvérek után a harmadik helyen áll. Könyvei 88 nyelven jelentek meg, közel 150 millió példányban.

Bővebben
Michael Morpurgo: Flamingó fiú

Michael Morpurgo: Flamingó fiú

Michael Murporgo ma is aktív gyerekkönyv és ifjúsági regényszerző, akitől nálunk elsősorban azok a történetek elérhetőek, melyekben az első vagy második világháború traumáját dolgozza fel, gyerekeknek is érthető módon.De a legismertebb talán a Hadak útján, mely egy ló szemszögéből követi az első világháborút végig, és a belőle készült filmet maga Steven Spielberg rendezte meg.

Bővebben
Frank Schwieger: Zeusz és bandája - Görög mitológia újratöltve

Frank Schwieger: Zeusz és bandája - Görög mitológia újratöltve

Érdekel a mitológia, a görög istenek világa, de azt gondoltad, mindez uncsi, sőt, ciki is akár? Akkor bizony tévedtél! Frank Schwieger Zeusz és bandája című könyve felrázza a görög mítoszokat, és bemutatja az összes jó arcot az Olümposzon úgy, ahogy még sosem olvastál róluk. Ez a könyv tele van überkirály történetekkel a legmenőbb antik istenekről és hősökről.

Bővebben
Ruth Symes: Bella Donna - Vajákos út

Ruth Symes: Bella Donna - Vajákos út

Új sorozat első kötete a „Szívünk rajta” program ajánlásával. A „Szívünk rajta” egy olyan könyvajánló program, amely a szülők eligazodását segíti a gyerekkönyvek piacán, de nem felejti el, hogy a szülő is olvas, ezért a gyermekneveléssel kapcsolatos kiadványok közötti választást is megkönnyíti.

Bővebben
Maksai Kinga - Lovász Andrea (Szerk.): Mia & Maja

Maksai Kinga - Lovász Andrea (Szerk.): Mia & Maja

Létezhet igazi kapcsolódás egy tizenéves lány és egy idős, magányos nő között? Egyértelmű, igen a válasz. Maksai Kinga regénye pedig okosan és érzékenyen erősít rá erre. Sőt, arra is rányitja a szemünket, micsoda lehetőség meglátni az idős asszonyban a fiatal lányt, a kamaszlányban pedig a leendő érett nőt.

Bővebben
Wolfgang Herrndorf: Csikk

Wolfgang Herrndorf: Csikk

A német kritika előszeretettel nevezte az új Zabhegyezőnek a regényt, nem egészen alaptalanul. Kamaszromantika, tapasztalatlan gyerekek kalandjai, az otthontalanság érzése a felnőttek világában, mint Salinger egykori sikerkönyvében. A mű 2010-es németországi megjelenése óta vezeti a sikerlistákat, ez év márciusában a harmadik kiadása jelent meg.

Bővebben
Berg Judit: A holló gyűrűje

Berg Judit: A holló gyűrűje

Berg Juditnak, a József Attila-díjas írónak, a Hisztimesék szerzőjének, Rumini és Alma megteremtőjének új könyvében éjszakánként szó szerint életre kelnek a budavári Mátyás-templomot díszítő állatok, gorgók, sárkányok meg Bodza, a királysírt őrző kőkutya. S többé vissza sem változhatnak, hacsak időben meg nem találják a templom hollójának a nagy viharban eltűnt gyűrűjét.

Bővebben
Fuchs G. Tamás: Ármánka kalandjai 1 - 3.

Fuchs G. Tamás: Ármánka kalandjai 1 - 3.

Ármánka egy lakótelepről származott béka, Nyuszii a nyúl, akit elhagytak a szülei, egy szatócsboltban nevelkedett. Vitéz egy nagyon gazdag családban volt magányos vadászkutya, Suba, aki puliként jött a világra, egy metróvégállomáson tengette életét, amíg ki nem ebrudalták onnan. Végül, Bubut, a madarat, egy polgári családban kényeztették el a szülei, de ennek ellenére sírni tudott volna az egyedüllét érzésétől.

Bővebben
Frances Hardinge: Hazugságok fája

Frances Hardinge: Hazugságok fája

"A levelek hűsek voltak és nyirkosak. El sem téveszthette volna. Kétségkívül ezeket látta az apja füzetében, körültekintő aprólékossággal lerajzolva. Ez volt az apja legnagyobb titka, üdvözülése és veszte. A hazugságok fája. Most az övé volt, és az út, amit az apja sosem fejezhetett be, kitárult előtte."

Bővebben
Luca Cognolato–Silvia del Francia: A láthatatlan hős

Luca Cognolato–Silvia del Francia: A láthatatlan hős

A Láthatatlan hős története a holokausztot hozza közelebb az ifjú olvasóknak. Témája okán 15-16 éveseknek ajánlott ez a valós történetet feldolgozó regény. Nem száraz, tankönyvi tényeket sorol fel, hanem egy igaz ember életének egy szakaszát ismerteti meg az olvasóval. Az olvasmányos és fordulatos történet azt a kérdést is felveti: mikor kezdjünk erről a szomorú témáról beszélni a fiataloknak?

Bővebben
Tóth Krisztina: A lány, aki nem beszélt

Tóth Krisztina: A lány, aki nem beszélt

A gyermekirodalomban régóta otthonosan mozgó szerző 2015-ben több gyermekkönyvet is megjelentetett, melyekben, hiánypótló módon nehezebb témák kerülnek elő. A Csimota kiadó az utóbbi években, számos kiadványában olyan tabutémák megjelenítésére vállalkozott, mint a másság különféle formái, a háború, a szülői alkoholizmus, a Down-szindróma stb., s Tóth Krisztina köteteivel a Móra kiadó is jelentős mértékben hozzájárult ehhez az ügyhöz. Tóth Krisztina, Makhult Gabriella nagyon jellegzetes, linómetszeteivel illusztrált könyvében, most az örökbefogadás helyzetét járja körül mesei keretben.

Bővebben
Mán-Várhegyi Réka: A szupermenők

Mán-Várhegyi Réka: A szupermenők

A Tilos az Á jóvoltából jelent meg Mán-Várhegyi Réka első kamaszoknak szóló könyve, A szupermenők. Marci, Nihil, Hajni, Panni és a többiek története a középiskolai életről: barátságról, útkeresésről és persze az elmaradhatatlan szerelemről.

Bővebben
Agnès Lacor – Gwen Le Gac: Lili

Agnès Lacor – Gwen Le Gac: Lili

A Tolerancia-sorozat legújabb részében, egy kisfiú büszkén mutatja be kishúgát, aki Down-szindrómás. Egy francia szerző páros, Agnès Lacor és Gwen Le Gac munkája, Szabó T. Anna fordításával.

Bővebben
Kollár Árpád: A Völgy, írta Tárkony

Kollár Árpád: A Völgy, írta Tárkony

Egy völgy mindig határ, ez a szó pedig mindig többletjelentéssel jár. Pedig Tárkony és az ő barátai sokkal érdekesebbek, mint az, amit egy határ jelenthet. Ez a falu aligha elválaszt, sokkal inkább összeköt, mégpedig minket, olvasókat a vadcsízekkel, a színnyalókkal, a bátorságcsavarral és rengeteg kalanddal.

Bővebben
Pacskovszky Zsolt: Titkos mozi

Pacskovszky Zsolt: Titkos mozi

A Szabadesés című kötet szerzőjének legújabb ifjúsági regényében többféle műfaj keveredik, a végeredmény mégsem izzadságszagú. Helyet kap benne az időutazás, egy rejtélyes bűncselekmény, a plátói szerelem, de még a John Lennon ellen elkövetett merénylet is.

Bővebben
Solé Caroline: Szavazz rám!

Solé Caroline: Szavazz rám!

A Párizsban élő Caroline Solé szeret a szabadságért küzdő, társadalom peremén élők sorsáról mesélni. Ilyen első regényének menekülő hőse, a kamasz Christopher, aki egy valóságshow szereplője lesz. Szavazz rám! című regénye 2015-ben jelent meg Franciaországban, és számos elismerés mellett elnyerte a Les escales littéraires d'Auvergne és a Enlivrez-vous á Thionville fődíját.

Bővebben
Gayle Forman: Ha maradnék

Gayle Forman: Ha maradnék

Az élet nagyon gyorsan képes teljes fordulatot venni. Mia Hall ezt igazán aláírhatja. Egy behavazott, iskolaszüneti napon szüleivel és öccsével együtt indulnak el a városba, amikor mind súlyos balesetet szenvednek..

Bővebben
Alessandro Baricco: Don Giovanni

Alessandro Baricco: Don Giovanni

Alessandro Baricco: Don Giovanni A hazánkban is népszerű Alessandro Baricco ötlete alapján indult útnak 2010-ben a Meséld újra! sorozat, amelyben híres olasz szerzők vállalkoznak arra, hogy egy-egy ismert művet átdolgoznak az ifjúság számára.

Bővebben
Stefano Benni: Cyrano de Bergerac

Stefano Benni: Cyrano de Bergerac

Stefano Benni: Cyrano de Bergerac „Mert magamat kigúnyolom, ha kell, de hogy más mondja, azt nem tűröm el!” Cyrano de Bergerac, a legendás poéta és kardforgató, akinek szíve még az orránál is hatalmasabb volt.

Bővebben
A. B. Yehoshua: Bűn és bűnhődés

A. B. Yehoshua: Bűn és bűnhődés

A. B. Yehoshua: Bűn és bűnhődés „Menj ki az utcára, térdelj le, és kérj bocsánatot.” Alessandro Baricco MESÉLD ÚJRA! sorozata klasszikusokat értelmez újra, melyben neves kortárs írók mesélnek kamaszoknak..

Bővebben
Mogyoró Kornél - Tarján Veronika: Világforgó

Mogyoró Kornél - Tarján Veronika: Világforgó

Mogyoró Kornél - Tarján Veronika: Világforgó A Világforgó albumon magyar, afrikai, lappföldi, indiai, roma, dél-amerikai és finn kultúrák népdalait dolgozta fel a zenekar. A lemezhez tartozó foglalkoztató könyvben, amit Tarján Veronika írt, a gyermekek ezekről a kultúrákról tudhatnak meg egy-egy érdekességet.

Bővebben
Ali Smith: Antigoné

Ali Smith: Antigoné

Az Alessandro Baricco által életre hívott, a klasszikusokat újraértelmező A Meséld újra-sorozat következő részében Antigoné történetét Ali Smith meséli újra.

Bővebben
Hans Christian Andersen: Mesék

Hans Christian Andersen: Mesék

Andersen nyelvi zsenialitása és példamutató éleslátása egyszerre képes megszólítani a gyerekeket és a felnőtteket. Történeteit különböző életszakaszokban újraolvasva olyan kincsekre bukkanhatunk, amelyek létezését korábban nem is sejtettük.

Bővebben

A WEKERLEI KÖNYVTÁR NYÁRI NYITVATARTÁSA
ZÁRVA: 2024. augusztus 5-20.
NYITÁS: 2024. augusztus 21.,
szerda 11.00 óra


A könyvtár Facebook oldalán és honlapján ezen idő alatt is érdekességekkel várjuk Olvasóinkat. :-)
A „Tégy egy könyvet - Végy egy könyvet!” utcai könyvcsere szekrény folyamatosan, éjjel-nappal nyitva áll az irodalomkedvelők számára.
Mindenkit szeretettel vár a
Wekerlei Könyvtár!