Boldizsár Ildikó: Mesepoétika

A Mesepoétika Boldizsár Ildikó mesekutató elmúlt két évtizedben megjelent írásaiból válogat, azt kutatva, hogy vajon miért is alszik ennyi évet Csipkerózsika? S vajon a száz évet alvó lányka, tényleg az ifjú lovag csókjától ébred fel, vagy magától is felébredt volna? Miképp tud Hamupipőke ennyi megpróbáltatás ellenére talpon maradni? Miben tud bízni, s miért teremt maga körül olyan precíz rendet? Vagy csak egy másik egyszerű kérdést említsek, miért nincsenek kertek a mesékben?

A szerző három nagy egységre osztja kötetét: A mesék élni segítenek; A mese és a gyermek;  Milyen a jó mesekönyv; Boldizsár Ildikó írásai alapján megismerhetjük a mesék bonyolult világát, a tipikus férfi illetve női szerepeket, a bit-agyú gyerekek gondolkodásmódját és a mesék gyógyító erejét, valamint azt is megtudhatjuk, hogy mi kell valójában egy jó mesekönyvhöz.Címkék: meseterápia, pszichológia, mesékről felnőtteknek, Wekerlei Könyvtár

2021.06.01.

A WEKERLEI KÖNYVTÁR ÜNNEPI NYITVATARTÁSA
NYITVA: 2023. december 14-ig
ZÁRVA: 2023. december 15-től
      2024. január 7-ig
NYITVA: 2024. január 8-án, hétfőn 15.00 órától

A könyvtár Facebook oldalán és honlapján az ünnepek alatt is érdekességekkel várjuk Olvasóinkat. :-)
A „Tégy egy könyvet - Végy egy könyvet!” utcai könyvcsere szekrény folyamatosan, éjjel-nappal nyitva áll az irodalomkedvelők számára.
BÉKÉS, MEGHITT, SZERETETTELJES ÜNNEPEKET KÍVÁNUNK MINDENKINEK!