Szűcs Péter: Dharma

A több idősíkon és helyszínen játszódó regény kiindulópontja a második világháború utáni Biharnagybajom, Sárrét egykori központja. 

A Dharma Szűcs Péter saját családja legendáriumából is építkezik: nagybátyját 1956-ban Biharnagybajomból vitték Budapestre katonának, de ő inkább a forradalmárok oldalára állt, döntése miatt azonban a megtorlás áldozata lett. A család sokáig nem tudta, mi lett a sorsa. Az ő emlékét őrzi az első főhős, Kamuti István alakja a regényben, aki az 1956-os forradalom vérbe fojtásakor a szabadság reményében maga mögött hagyja szülőföldjét és az óceánon túl próbál szerencsét, de egy váratlan szerelem egészen Brazíliáig sodorja. Ebben a történetszálban visszaköszönnek az emigráló magyarok történetei, az 1956-os forradalom után új utakat keresők és a katonaszökevények mindennapi harcai. 

A folytatásban felidéződik a szocialista Magyarország vidéki életének szomorú egyszerűsége és annak kopott szépsége, a rendszerváltás utáni életek lélekromboló harácsolása, végül a napjainkra egyre inkább jellemző tudatosság és a spirituális megvilágosodás. A Dharma történetét a véletlenek láncolata alakítja, ahogy haladunk előre az időben, úgy forrnak össze a korábban töredezettnek hitt mozaik- és történetdarabok egységes egésszé. Címkék: második világháború, 1956 utáni történelem, szocialista Magyarország, Wekerlei Könyvtár, családregény

2022.01.27.

A WEKERLEI KÖNYVTÁR ÜNNEPI NYITVATARTÁSA
NYITVA: 2023. december 14-ig
ZÁRVA: 2023. december 15-től
      2024. január 7-ig
NYITVA: 2024. január 8-án, hétfőn 15.00 órától

A könyvtár Facebook oldalán és honlapján az ünnepek alatt is érdekességekkel várjuk Olvasóinkat. :-)
A „Tégy egy könyvet - Végy egy könyvet!” utcai könyvcsere szekrény folyamatosan, éjjel-nappal nyitva áll az irodalomkedvelők számára.
BÉKÉS, MEGHITT, SZERETETTELJES ÜNNEPEKET KÍVÁNUNK MINDENKINEK!