Arnaldur Indridason: Vérvonal

Reykjavíki lakásán gyilkosság áldozata lesz egy idős férfi. Erlendur, a nyomozó különös üzenetet talál a holttesten, s egy fiók mélyéről előkerülő, elmosódott fotó is gyanús a számára. Erlendurnak nem sokat kell kutakodnia a halott férfi múltjában, hogy kiderüljön: negyven évvel ezelőtt valaki feljelentette nemi erőszakért. De van-e valami köze ennek a régi, nem bizonyított ügynek ahhoz, hogy betörték a koponyáját? Hiszen egy, az idős ember által esetleg tetten ért besurranó tolvaj is lehetett a gyilkos. Erlendurnek régi, fájó sebeket kell feltépnie a válaszért, miközben magánéletében is épp elég az elrendeznivaló.
Egyszerűen vezetett, logikusan felépített krimi, ahol fokozatosan, a bizonyítékok egymásra építésével jutunk el a megoldáshoz. Közben családi borzalmakat, egymással összefonódó rokoni szálakat, orvosi-tudományos magyarázatot ismerhetünk meg.
A kiváló izlandi thriller – amely a genetikai információval való visszaélés problémájával foglalkozik – meggyőző ereje avatott kézzel létrehozott, sötét és rejtélyes atmoszférájában rejlik, ami a történet mindkét, fokozatosan egymásba fonódó szálát áthatja. Arnaldur Indridason detektívregényének filmadaptációjában a főszerepet a Hideg fényből is ismert kitűnő színész, Ingvar E. Sigurdsson játssza.

 Címkék: izlandi szerző, filmadaptációjában, krimi, Wekerlei Könyvtár

2022.09.05.

A WEKERLEI KÖNYVTÁR ÜNNEPI NYITVATARTÁSA
NYITVA: 2023. december 14-ig
ZÁRVA: 2023. december 15-től
      2024. január 7-ig
NYITVA: 2024. január 8-án, hétfőn 15.00 órától

A könyvtár Facebook oldalán és honlapján az ünnepek alatt is érdekességekkel várjuk Olvasóinkat. :-)
A „Tégy egy könyvet - Végy egy könyvet!” utcai könyvcsere szekrény folyamatosan, éjjel-nappal nyitva áll az irodalomkedvelők számára.
BÉKÉS, MEGHITT, SZERETETTELJES ÜNNEPEKET KÍVÁNUNK MINDENKINEK!