Olvass, hallgasd online! - Bagdy Emőke: Hogyan lehetnénk boldogabbak? (archiválva 2020.11.18.)

Olvass, hallgasd online!
Bagdy Emőke: Hogyan lehetnénk boldogabbak?


A kérdés sokunkban megfogalmazódott már, mi a boldogság? Hogyan lehetnék boldog? Bagdy Emőke könyvének címe valóban aktuális kérdés az életünkben: „Hogyan lehetnénk boldogabbak?”.
Mindannyian szeretnénk boldogabbak lenni! Mit mond a boldogság-pszichológia, az egészség-pszichológia és a pszichológus, hogyan segíthetünk magunknak, magunkon, szeretteinknek?
Érdemes Bagdy Emőke könyvét kézbe venni, elolvasni, nem csak egyszer, hanem akár többször is, ha szükséges, akkor újra és újra. A Wekerlei Könyvtárban megtalálható a könyv kölcsönözhető példánya.
A pszichológus úgy fogalmaz, hogy a könyv lapjaiba, betűibe költöztette a saját lelkét, abból a célból, hogy átadhassa a tudását azok számára, akiknek ez fontos lehet. Ahogy a szerző írja a könyvéről: „Ami ebbe a könyvbe belefért, csupán egy csepp talán az életbúsulás, a reménytelenség, a megkeseredés lelki kövültségeinek feloldására, de ha személyesen is utánagondolunk, vajon érvényesek-e az életünkben ezek a tanítások, akkor máris előbbre lépünk az önismeretben és kapcsolataink minőségének tökéletesítésében.”
Prof.Dr. Bagdy Emőke a pszichológiatudomány kandidátusa, professzor emerita klinikai szakpszichológus, pszichoterapeuta, ECP/európai certifikált pszichoterapeuta/ szupervizor, alkalmazott egészségpszichológus, relaxációs és szimbólumterápiás kiképző terapeuta, az álomanalizisen, alapuló dinamikus rövid pszichoterápia /DREAM/ és az imaginatív -meditativ módszerek képviselője.
Saját megfogalmazása szerint: „Mindig szerettem tanítani és lelket gyógyítani. Ezt teszem ma is, és tanítok … a média minden csatornáján és mindenütt, ahová hívnak.”

Bagdy Emőke „Hogyan lehetnénk boldogabbak?” című előadása meghallgatható az alábbi linken.
Link: https://www.youtube.com/watch?v=AFeAbLN0XlE

Bagdy Emőke: "A boldogság 9 furcsa titka" című előadása
YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=0tnhJIky7YY

A pszichológus saját Facebook oldalán nyújt segítséget, szabad felhasználásra felajánlotta az 5 részes Pszichofitness sorozatát meghallgatásra.
A gyakorlat-sorozat részei külön-külön is jól használhatóak mind a helyzeti feszültségek kezelésére, mind pedig az önálló belső szabályozó képesség kialakítására.

Pszichofitness 1 - Testünk üzenetei
https://soundcloud.com/bagdyemoke/pszichofitness1
Pszichofitness 2 - Szorongáscsökkentés
https://soundcloud.com/bagdyemoke/pszichofitness2
Pszichofitness 3 - Jó reggelt kívánok! Napindító belső koncentráció
https://soundcloud.com/bagdyemoke/pszichofitness3
Pszichofitness 4 - Jó napot kívánok! Pszichoszervíz
https://soundcloud.com/bagdyemoke/pszichofitness4
Pszichofitness 5 - Jó éjszakát kívánok! Altató
https://soundcloud.com/bagdyemoke/pszichofitness5

Bagdy Emőke Facebook oldala:
https://www.facebook.com/bagdyemoke/

Bagdy Emőke YouTube csatornája:
https://www.youtube.com/channel/UCDdl9qrwXDJuqzdqaBOXwog

„A krízis kétesélyes: vagy rombol, vagy épít, de benne rejlik a változás esélye és ígérete.” Bagdy EmőkeCímkék: Wekerlei Könyvtár, Olvass, hallgasd online!, Bagdy Emőke: Hogyan lehetnénk boldogabbak?

Kapcsolódó programok

A Föld napja - április 22.

A Föld napja - április 22. (archiválva 2020.04.28.)

Az élővilág változatosságának megőrzésére figyelmeztet a 30. magyar és az 50. világméretű Föld napja. - Aktuális kulturális. 2020. 04. 22.

Bővebben
A Wekerlei Könyvtár különleges szolgáltatásai és online programjai

A Wekerlei Könyvtár különleges szolgáltatásai és online programjai (archiválva 2021.07.27.)

„Élő” kapcsolat a könyvtárossal, Irodalmi léleksimogató, Információk tárháza otthonról, "Péntek esti mesék" a Wekerlei Könyvtárból, Olvass online!, Heti színes, Aktuális kulturális, A COVID-19 koronavírussal kapcsolatos információk hiteles forrásokból, „Tégy egy könyvet - Végy egy könyvet!” utcai könyvcsere szekrény

Bővebben

A WEKERLEI KÖNYVTÁR NYÁRI NYITVATARTÁSA
ZÁRVA: 2024. augusztus 5-20.
NYITÁS: 2024. augusztus 21.,
szerda 11.00 óra


A könyvtár Facebook oldalán és honlapján ezen idő alatt is érdekességekkel várjuk Olvasóinkat. :-)
A „Tégy egy könyvet - Végy egy könyvet!” utcai könyvcsere szekrény folyamatosan, éjjel-nappal nyitva áll az irodalomkedvelők számára.
Mindenkit szeretettel vár a
Wekerlei Könyvtár!