Olvass online! - Krasznahorkai László művei a DIA adatbázisában (archiválva 2020.10.01.)

Alkalmak:
2020. 05. 23., szombat 00:01 - 23:59

Olvass online!
Krasznahorkai László művei a DIA adatbázisában

2020. 05. 23., szombat


Krasznahorkai László (Gyula, 1954. január 5. -) Kossuth-díjas magyar író, a Digitális Irodalmi Akadémia és a Széchenyi Irodalmi és Művészeti Akadémia tagja. 2015-ben elnyerte a Nemzetközi Man Booker-díjat, 2019-ben pedig a legjobb fordítás kategóriában az amerikai Nemzeti Könyvdíjat, és más díjakat, elismeréseket is kapott.
A világ sok országában járt és élt: Németországban, Franciaországban, Spanyolországban, az Amerikai Egyesült Államokban, Angliában, Hollandiában, Olaszországban, Görögországban, Kínában és Japánban. Műveit számos nyelvre lefordították és elismeréssel fogadták a kritikusok az Egyesült Államoktól Japánig.
1985-ben jelent meg a „Sátántangó”, Krasznahorkai első regénye, több nyelven kiadásra került és pozitív fogadtatásban részesült. A regény alapján azonos címmel film készült, Tarr Béla rendezésében.
A „Háború és háború” című regényének írása közben körbe utazta Európát. A mű megírásában legnagyobb segítségére Allen Ginsberg volt, akinek New York-i lakásában hosszabb ideig lakott, s akinek baráti tanácsai segítették a könyv létrejöttét.
Hosszabb időt töltött Kelet-Ázsiában, mongóliai és kínai élményeiről „Az urgai fogoly” és a „Rombolás és bánat az Ég alatt” című regényeiben olvashatunk. Többször visszatért Kínába, hónapokat töltött Japánban, Kiotóban is.
2016-ban jelent meg a „Báró Wenckheim visszatér” című regénye. Krasznahorkai egész életművét összegző írása elgondolkodtat, megnevettet, elérzékenyülhetünk a történeten.

Az író életrajza és művei online, ingyenesen elérhetőek a Digitális Irodalmi Akadémia (DIA) jóvoltából
A DIA a Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM) folyamatosan gyarapodó, online megtekinthető gyűjteménye (kortárs irodalmi művek, festmények, fényképek, kéziratok, hanganyagok és egyéb dokumentumok  tára).
Az 1998 tavaszán létrejött digitális könyvtár segítségével a kortárs magyar irodalom alkotásai egységes adatbázisban, díjmentesen érhetőek el mindenki számára.

Krasznahorkai László művei
https://pim.hu/hu/dia/dia-tagjai/krasznahorkai-laszlo

Krasznahorkai László életrajza
https://pim.hu/hu/dia/dia-tagjai/krasznahorkai-laszlo#eletrajz

Krasznahorkai László honlapja
http://www.krasznahorkai.hu/Címkék: Wekerlei Könyvtár, Olvass online!, Krasznahorkai László

Kapcsolódó programok

A Wekerlei Könyvtár különleges szolgáltatásai és online programjai

A Wekerlei Könyvtár különleges szolgáltatásai és online programjai (archiválva 2021.07.27.)

„Élő” kapcsolat a könyvtárossal, Irodalmi léleksimogató, Információk tárháza otthonról, "Péntek esti mesék" a Wekerlei Könyvtárból, Olvass online!, Heti színes, Aktuális kulturális, A COVID-19 koronavírussal kapcsolatos információk hiteles forrásokból, „Tégy egy könyvet - Végy egy könyvet!” utcai könyvcsere szekrény

Bővebben
HÉTFŐTŐL MINDENKIT VÁR A WEKERLEI KÖNYVTÁR!

HÉTFŐTŐL MINDENKIT VÁR A WEKERLEI KÖNYVTÁR! (archiválva 2020.10.01.)

„A mennyország olyan hely lehet, ahol a hét hét napján, a nap huszonnégy órájában nyitva áll a könyvtár.” /Alan Bradley/ Ha nem is napi 24 órában, de a megadott nyitvatartás szerint 2020. 06. 22-től, hétfőtől újra tárt ajtóval vár minden kedves Olvasót a könyvtár!

Bővebben

A WEKERLEI KÖNYVTÁR NYÁRI NYITVATARTÁSA
ZÁRVA: 2024. június 24-28.
NYITÁS: 2024. július 1.,
hétfő 15.00 óra


A könyvtár Facebook oldalán és honlapján ezen idő alatt is érdekességekkel várjuk Olvasóinkat. :-)
A „Tégy egy könyvet - Végy egy könyvet!” utcai könyvcsere szekrény folyamatosan, éjjel-nappal nyitva áll az irodalomkedvelők számára.
Mindenkit szeretettel vár a
Wekerlei Könyvtár!