2023. évi június havi programok a Wekerlei Könyvtárban (archiválva 2023.07.10.)

2023. évi június havi programok a Wekerlei Könyvtárban

Pedagógusnapi verses köszöntő

Időpont: 2023. június 1-4. csütörtök-vasárnap
Helyszín: online program - Wekerlei Könyvtár honlapja és Facebook oldala
Egy 1951-es minisztertanácsi határozat alapján június első vasárnapja a pedagógusok ünnepe hazánkban. Magyarországon 1952. június 7-8-án ünnepelték először ezt a napot, s ez alkalomból adták át a kiváló tanítói és tanári okleveleket, kitüntetéseket az ország legjobb pedagógusainak. Ezen a jeles napon szép versekkel, idézetekkel köszöntjük a pedagógusokat.

Nyári könyves ajándéknapok
Időpont: 2023. június 5-7. hétfő-szerda
/hétfő: 15.00-19.00; kedd: 9.00-14.00; szerda: 11.00-18.00/
Helyszín: Wekerlei Könyvtár
Gyerekek és felnőttek válogathatnak az ajándékkönyvek közül a könyvtár előtt kihelyezett asztalokról hétfőtől szerdáig, a könyvtár nyitvatartási idejében. A felnőtt- és gyermekirodalomból bárki díjmentesen választhat magának. Minden nap friss könyvkínálattal várjuk az irodalomkedvelőket a készlet erejéig!
Jöjjön el, és vigyen haza ajándékként néhány üdítően jó könyvet a nyári napokra kikapcsolódásként!

Júniusi költők és költemények - Versbarátok klubja
Klubvezető: Juhász Magda
Időpont: 2023. június 9. péntek 16.00-18.00
Helyszín: Wekerlei Könyvtár
A júniusban született Weöres Sándorra, Karinthy Frigyesre és Sütő Andrásra emlékezünk a klubfoglalkozáson. Ezen az estén ismét gyönyörű költeményekkel várunk minden Verskedvelőt a Wekerlei Könyvtárba.

A dániai Stevns Klint és környéke - Wekerlei világjárók
Időpont: 2023. június 16-30. péntek-péntek
Helyszín: online program - Wekerlei Könyvtár honlapja és Facebook oldala
A Stevns Klint és környéke csodás és különleges látnivaló Dániában. A Stevns Klint egy közel 15 km hosszú, kövületekben gazdag tengerparti sziklacsoport, az UNESCO világörökségének része. A szirtek tetejéről gyönyörű kilátás tárul elénk a Balti-tengerre.
Kalandozzon velünk a csodás Stevns Klint környékén! A könyvtárosok által készített fotók megtekinthetőek a könyvtár honlapján és Facebook oldalán június 16-tól a hónap végéig. Kellemes virtuális kirándulást kívánunk mindenkinek!

Kispesti Városünnep
Időpont: 2023. június 17-18. szombat, vasárnap
Helyszín: Kispest, Templom tér
2023-ban ismét megrendezésre kerül a kerület legnagyobb szabadtéri rendezvénye, a Kispesti Városünnep. Érdekes családi programok, sztárfellépők és színes kirakodóvásár várja az érdeklődőket a kispesti Templom téren és az Ady Endre úton.
A hétvégén a Wekerlei Könyvtár sátrában is játszhatnak kicsik és nagyok - lesz fejtörő felnőtteknek és „mesés" kérdések gyerekeknek. Akik az érdekes kvízeket kitöltik, ajándékkönyveink közül válogathatnak. A közös kézműveskedés keretében elkészített szép műveket pedig hazavihetik az ifjú alkotók.
Bővebb információt az ünnepi programokról a KMO Művelődési Központ és Könyvtár oldalán talál. A rendezvények a Kispesti Önkormányzat és a KMO Művelődési Központ és Könyvtár együttműködésével valósulnak meg.
KMO honlapja: https://www.kmo.hu/

Versek Apák napjára szeretettel
Időpont: 2023. június 15-18. csütörtök-vasárnap
Helyszín: online program - Wekerlei Könyvtár honlapja és Facebook oldala
Az apákat, édesapákat, papákat, papikat, nagypapákat, dédpapákat köszöntjük június harmadik vasárnapján szeretettel!
Az apák napját a 20. század elejétől az anyák napja párjaként ünnepeljük. Az apaság és a szülői szerep ilyenkor előtérbe kerül. Az apák napját Európa katolikus országaiban már a középkorban is ünnepelték, Szent József napján, március 19-én.
Világi ünnepként az amerikai Sonora Smart Dodd kezdeményezésének köszönhetjük ezt a napot, akinek édesapja egyedülálló szülőként nevelte fel őt és testvéreit a felesége halála után. A lány, az anyák napja mintájára szerette volna, ha az apákról is megemlékeznénk. Kitartása meghozta a gyümölcsét, az első apák napját 1910. június harmadik vasárnapján tartották. Hivatalos ünnepé Richard Nixon elnök ismerte el 1972-ben.
Magyarországon 1994 óta emlékezünk meg az apákról.
Ezen a jeles napon szép versekkel, idézetekkel köszöntjük az édesapákat, nagypapákat.

Thaiföld titkai - Wekerlei világjárók
Vetített képes úti élménybeszámoló
Előadók: Babicz Barbara és Tóth András
Időpont: 2023. június 23. péntek 17.00-18.00
Helyszín: Wekerlei Könyvtár
Egzotikus utazás Babicz Barbara és Tóth András szemével a világ másik oldalára. Miért utaztak egy 4 és egy 2 éves gyermekkel? Világváros, dzsungel, tengerpart, avagy hogyan próbálták megismerni Thaiföld ezer különböző részét két hét alatt.
Thaiföld közkedvelt célpont az utazók körében, akár tengerparti pihenésről, vagy kulturális érdeklődésről is legyen szó. Ezernyi kisebb-nagyobb szigete hívogatóan vonzza a pihenni vágyó embereket. A számtalan lehetőség közül mindenki megtalálhatja az őt leginkább érdeklőt, az is, aki magányra vágyik, s az is, aki mozgalmas szórakozásra.
Csodás távol-keleti világ: buddhista szentélyek, ősi kolostorok, mesés paloták, romantikus halászfalvak, szemet gyönyörködtető természeti képződmények, különleges sziklaalakzatok, pálmafák, homokos tengerpartok … ez Thaiföld.
A programon a részvétel díjtalan, de előzetes regisztrációhoz kötött. Regisztrálni e-mailben, telefonon, Facebookon, honlapunkon vagy személyesen lehetséges.

Szünidei könyvajánló - Péntek esti mesék
Időpont: 2023. június 26. - július 2. hétfő-vasárnap
Helyszín: Wekerlei Könyvtár honlapja és Facebook oldala
Nyári szünet - határtalan szabadság, pihenés, kedves barátok, közös játék, jó programok, családi nyaralás, kalandok, no és sok érdekes könyv a Wekerlei könyvtárból! Az olvasás mindig kellemes és megunhatatlan program. Rövid könyvajánlóinkkal szeretnénk felkelteni a gyermekek érdeklődését, és egyben megkönnyíteni a szülők feladatát a nyári olvasmányok kiválasztásához.

A könyvtár programjain a részvétel díjtalan, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni e-mailben, telefonon, Facebookon, honlapunkon vagy személyesen lehetséges.
A rendezvényeken résztvevők a megjelenésükkel elfogadják, hogy a könyvtári programokon fotók, videófelvételek készülhetnek, amiket az intézmény honlapján vagy Facebook oldalán teszünk közzé. Az adatkezelés önkéntes hozzájáruláson alapul. A felvételeken látható személyek írásban kérhetik, hogy a fotók és videók ne kerüljenek közzétételre.

Wekerlei Könyvtár
Cím: 1192 Budapest, Kós Károly tér 9.
Telefon: +36/1/282-9634
E-mail: konyvtar@kmo.kispest.hu; wekerlei.konyvtar@gmail.com
Honlap: https://www.kmo.hu/; https://uj.konyvtar.kispest.hu/
Facebook: https://www.facebook.com/wekerleikonyvtar
A Wekerlei Könyvtár a KMO Művelődési Központ és Könyvtár tagintézménye.
 

Kapcsolódó programok

Kispesti Városünnep

Kispesti Városünnep (archiválva 2023.07.06.)

Idén ismét megrendezésre kerül a kerület legnagyobb szabadtéri rendezvénye, a Kispesti Városünnep.

Bővebben
2023. évi május havi programok a Wekerlei Könyvtárban

2023. évi május havi programok a Wekerlei Könyvtárban (archiválva 2023.06.21.)

Versek Anyák napjára szeretettel (online program); Ciprusi hangulat - Wekerlei világjárók - Vetített képes úti élménybeszámoló; A madarak és fák napja - Rendhagyó órák kispesti gyerekeknek; Májusi versözön - Versbarátok klubja; „Mesés” Gyermeknap - Péntek esti mesék; Tavaszi fák, virágok, madarak képeken - Wekerlei világjárók (online program);

Bővebben
„Mesés” Gyermeknap - Péntek esti mesék

„Mesés” Gyermeknap - Péntek esti mesék (archiválva 2023.06.21.)

„A gyerek az öröm, a reménység. Gyönge testében van valami világi; ártatlan lelkében van valami égi; egész kedves valója olyan nékünk, mint a tavaszi vetés: ígéret és gyönyörűség.” Gárdonyi Géza

Bővebben

Kapcsolódó cikkek

Kispesti Városünnep 2023

Kispesti Városünnep 2023

Nagy örömünkre, sokan játszottak és kézműveskedtek velünk szombaton és vasárnap a Wekerlei Könyvtár sátrában! Érdemes megnézni a rendezvényen készült felhőtlen hangulatú fotóinkat!

Bővebben
Misztikus - Thaiföld Wekerlei világjárók :: 2023. 06. 23.

Misztikus - Thaiföld Wekerlei világjárók :: 2023. 06. 23.

Csodás távol-keleti világ: buddhista szentélyek, ősi kolostorok, mesés paloták, romantikus halászfalvak, szemet gyönyörködtető természeti képződmények, különleges sziklaalakzatok, pálmafák, homokos tengerpartok … ez Thaiföld. A skorpió és lisztkukac frissen sütve finom eledel! 🙂

Bővebben