Izgalmas irodalmi est Berényi Annával egy különleges ember, Richter Gedeon életéről (archiválva 2022.06.02.)

Alkalmak:
2022. 05. 27., péntek 17:00 - 18:00

Izgalmas irodalmi est Berényi Annával egy különleges ember, Richter Gedeon életéről
Időpont: 2022. május 27. péntek 17.00-18.00
Előadó: Berényi Anna író

Berényi Anna egy különleges emberről, Richter Gedeonról, a híres gyógyszerészről szóló dramatizált regényét mutatja be az érdeklődőknek. Richter szerény tudós, sikeres vállalkozó, egy szerethető személyiség kalandos és tragikus életúttal.
A címszereplő életét feldolgozó regény négy síkon fut. A fő téma Richter Gedeon személyes története fordulatokkal, küzdelmekkel, sikerekkel és tragédiával. Emellett a Richter Vegyészeti Gyár sikeres történtét is megismerhetik a jelenlévők. Egy másik sík a magyar és nemzetközi gyógyszeripar alakulásáról szól. Végül a huszadik századi történelem adja a regény keretét, amiben Richter élt, dolgozott és küzdött az adódó nehézségekkel.
Richter Gedeon tehetséges, kitartó volt, nem adta fel az álmait, bízott a jövőben és hitt az emberi értelemben. Létrehozta a magyar gyógyszeripar bölcsőjét, és még életében világhírűvé tette a Richter-gyárat.
Szeretettel várunk mindenkit az izgalmas irodalmi estre a Wekerlei Könyvtárba!

A könyvtár programjain a részvétel díjtalan, de regisztrációhoz kötött. 
A rendezvényeken résztvevők a megjelenésükkel elfogadják, hogy a könyvtári programokon fotók, videófelvételek készülhetnek, amiket az intézmény honlapján vagy Facebook oldalán teszünk közzé. Az adatkezelés önkéntes hozzájáruláson alapul. A felvételeken látható személyek írásban kérhetik, hogy a fotók és videók ne kerüljenek közzétételre.

Wekerlei Könyvtár
Cím: 1192 Budapest, Kós Károly tér 9.
Telefon: +36-1-282-9634
E-mail: wekerlei.konyvtar@gmail.com; konyvtar@kmo.kispest.hu
Honlap: https://uj.konyvtar.kispest.hu/
Facebook: https://www.facebook.com/wekerleikonyvtar

 Címkék: Wekerlei Könyvtár, Berényi Anna, Richter Gedeon, írodalmi est, könyvbemutató, író-olvasó találkozó

Kapcsolódó programok

Wekerlei Közösségi Piknik

Wekerlei Közösségi Piknik (archiválva 2022.06.02.)

A Wekerlei Közösségi Pikniken a Wekerlei Könyvtár sátrában érdekes programokkal, kvízekkel, közös kézműveskedéssel várjuk a gyerekeket és a felnőtteket.

Bővebben
2022. évi április havi programok a Wekerlei Könyvtárban

2022. évi április havi programok a Wekerlei Könyvtárban (archiválva 2022.05.07.)

Mika Tillensen: Bertram atya kalandjai - Író-olvasó találkozó Mikecz Attilával; „Röpképtelen madarak” kalandos szárnyalása Vöröskéry Dórával - Író-olvasó találkozó; Közös verselés a magyar költészet napja alkalmából - Versbarátok Klubja; VERSFAL a magyar költészet napja alkalmából; Rendhagyó „verses" óra a magyar költészet napján; Húsvéti versek és mondókák csokorba szedve; Verses-mesés óra a Föld napján gyerekeknek; Péntek esti mesék a Föld napján a Föld napjáról;

Bővebben
2022. évi május havi programok a Wekerlei Könyvtárban

2022. évi május havi programok a Wekerlei Könyvtárban (archiválva 2022.06.01.)

Versek anyák napjára szeretettel a Wekerkei Könyvtárból; Versek anyákról és gyermekekről - Versbarátok klubja; A madarak és fák napja kispesti gyerekekkel; Azerbajdzsán: a „tűz országa" - Wekerlei világjárók; Madarak és fák könyvtáros szemmel; Gyermeknapi varázslatos bűvészkedés - Péntek esti mesék; Wekerlei Közösségi Piknik; Izgalmas irodalmi est Berényi Annával egy különleges ember, Richter Gedeon életéről;

Bővebben
2022. évi június havi programok a Wekerlei Könyvtárban

2022. évi június havi programok a Wekerlei Könyvtárban (archiválva 2022.07.11.)

Pedagógusnapi köszöntő; Háború és béke versekben - Versbarátok klubja; Kispesti Városünnep - „Szabadon a szabadban!”; Nyári Könyves Ajándéknapok; Apák napjára szeretettel; Wekerlei világjárók: A Karib-tenger szíve - Tüzes Kuba és mágikus Mexikó; VAKÁCIÓ - szünidei könyvsoroló - Péntek esti mesék;

Bővebben

A WEKERLEI KÖNYVTÁR NYÁRI NYITVATARTÁSA
ZÁRVA: 2024. augusztus 5-20.
NYITÁS: 2024. augusztus 21.,
szerda 11.00 óra


A könyvtár Facebook oldalán és honlapján ezen idő alatt is érdekességekkel várjuk Olvasóinkat. :-)
A „Tégy egy könyvet - Végy egy könyvet!” utcai könyvcsere szekrény folyamatosan, éjjel-nappal nyitva áll az irodalomkedvelők számára.
Mindenkit szeretettel vár a
Wekerlei Könyvtár!