2022. évi június havi programok a Wekerlei Könyvtárban (archiválva 2022.07.11.)

2022. évi június havi programok a Wekerlei Könyvtárban

Pedagógusnapi köszöntő

Időpont: 2022. június 5., vasárnap
Helyszín: Wekerlei Könyvtár honlapja és Facebook oldala

Egy 1951-es minisztertanácsi határozat alapján június első vasárnapja a pedagógusok ünnepe hazánkban. Magyarországon 1952. június 7-8-án ünnepelték először ezt a napot, s ez alkalomból adták át a kiváló tanítói és tanári okleveleket, kitüntetéseket az ország legjobb pedagógusainak.
Ezen a jeles napon szép versekkel, idézetekkel köszöntjük a pedagógusokat.
„A középszerű tanár magyaráz. A jó tanár indokol. A kiváló tanár demonstrál. A nagyszerű tanár inspirál.” /William Arthur Ward/

Háború és béke versekben - Versbarátok klubja
Időpont: 2022. június 10., péntek 16.00-18.00
Helyszín: Wekerlei Könyvtár

Klubvezető: Juhász Magda
1945. május 8-án a németek hivatalosan kapituláltak, a II. világháború ezzel ért véget Európában. Mit jelent számunkra a béke most, amikor közvetlen szomszédunkban háború dúl? Hogyan jelent, és jelenik meg költőink verseiben a béke? A témához kapcsolódó versekkel és saját költeményekkel várunk minden Verskedvelőt a Wekerlei Könyvtárba.

Kispesti Városünnep - Szabadon a szabadban
Időpont: 2022. június 11. szombat, június 12. vasárnap
Helyszín: Budapest XIX. kerülete, Kispest - Templom tér
Kispest Önkormányzata, Kispest önálló településsé válásának születésnapja alkalmából újra nagyszabású szabadtéri rendezvényt szervez. 2021 júniusában ünnepelte Kispest a település önállóvá válásának 150. évfordulóját, azonban a járványhelyzet miatt csak korlátozott lehetőségekkel. Ebben az évben, 2022-ben nagyon sok színes, érdekes és izgalmas program várja az érdeklődőket! Az idén tizenharmadik alkalommal megrendezésére kerülő programsorozattal Kispest várossá nyilvánításának 100. évfordulóját is ünnepeljük.
A hétvégén a Wekerlei Könyvtár sátrában is játszhatnak kicsik és nagyok - lesz „kispesti” fejtörő felnőtteknek és „mesés" kérdések gyerekeknek. Akik az érdekes kvízeket kitöltik, ajándékkönyveink közül válogathatnak! A közös kézműveskedés keretében elkészített szép műveket pedig hazavihetik az ifjú alkotók.
Bővebb információt a programokról a KMO Művelődési Központ és Könyvtár oldalán talál. A rendezvények a Kispesti Önkormányzat és a KMO Művelődési Központ és Könyvtár együttműködésével valósulnak meg.
KMO honlapja: https://www.kmo.hu/

Nyári Könyves Ajándéknapok
Időpont: 2022. június 13-15., hétfő-szerda
/hétfő: 15.00-19.00; kedd: 9.00-14.00; szerda: 11.00-18.00/
Helyszín: Wekerlei Könyvtár

Gyerekek és felnőttek válogathatnak az ajándékkönyvek közül a könyvtár előtt kihelyezett asztalokról hétfőtől szerdáig, a könyvtár nyitvatartási idejében. A felnőtt- és gyermekirodalomból bárki díjmentesen választhat magának. Minden nap friss könyvkínálattal várjuk az Irodalomkedvelőket a készlet erejéig! Jöjjön el, és vigyen haza néhány üdítően jó könyvet a nyári napokra kikapcsolódásként!

Apák napjára szeretettel
Időpont: 2022. június 19., vasárnap
Helyszín: Wekerlei Könyvtár honlapja és Facebook oldala

Védelmezők, támogatók, példaképek, modern „szuperhősök”, akik mindig gondoskodnak a családról, és akikhez bátran fordulhatunk - ők az édesapák!
Az apák napját a 20. század elejétől az anyák napja párjaként ünnepeljük. Az apaság és a szülői szerep ilyenkor előtérbe kerül.
Az apák napját Európa katolikus országaiban már a középkorban is ünnepelték, Szent József napján, március 19-én. Világi ünnepként az amerikai Sonora Smart Dodd kezdeményezésének köszönhetjük ezt a napot, akinek édesapja egyedülálló szülőként nevelte fel őt és testvéreit a felesége halála után. A lány, az anyák napja mintájára szerette volna, ha az apákról is megemlékeznénk. Az első apák napját 1910. június harmadik vasárnapján tartották.
Az édesapákat köszöntjük szép versekkel, idézetekkel és nagy szeretettel!
„Gyermeket nemzeni bármelyik férfi tud - de csak a különlegesekből lesznek édesapák.” /Anna Geddes/

Wekerlei világjárók: A Karib-tenger szíve - Tüzes Kuba és mágikus Mexikó
Időpont: 2022. június 24., péntek 17.00-18.00
Helyszín: Wekerlei Könyvtár
Előadók: Babicz Barbara és Tóth András
Kézzel sodort szivar, kubai rum, álomszerű öblök és érintetlen korallszigetek - ez Kuba, a Karib-tenger gyöngyszemének is nevezett szigetország. Egy ország, ahol mindenki a tüzes szamba és rumba ritmusára mozog. Természeti szépségei mellett Kuba rengeteg, a gyarmati időkből származó érdekes látnivalót is kínál: díszes erkélykorlátok, csodálatos paloták és pompás katedrálisok emlékeztetnek a spanyol hódítások időszakára. Megmagyarázhatatlanul tökéletes építészeti alkotások, régészeti leletek, fehér homokos tengerpart, türkizkék Karib-tenger, színek-ízek végtelen kavalkádja, a mesék és hiedelmek misztikus világa - ez a varázslatos Mexikó! Ismerjék meg a két csodálatos országot egy izgalmas, vetített képes élménybeszámolón keresztül!

VAKÁCIÓ - szünidei könyvsoroló - Péntek esti mesék
Időpont: 2022. június 20-26., hétfő-vasárnap
Helyszín: Wekerlei Könyvtár honlapja és Facebook oldala

Végre itt a várva várt nyári szünidő! Az iskolai tanév - a diákok és talán a tanárok által is leginkább várt időszaka a nyári szünet, amikor a gyermekek rengeteg szabadidőhöz jutnak. Legfőbb feladatuk, hogy kipihenjék magukat és feltöltekezzenek az új tanévre. A pihenési időt sokféleképpen el lehet tölteni: a napok „elütésétől” kezdve a tartalmas családi nyaralásokig. Az olvasás mindig kellemes és megunhatatlan program. Rövid könyvajánlóinkkal szeretnénk felkelteni a gyermekek érdeklődését, és egyben megkönnyíteni a szülők feladatát a nyári olvasmányok kiválasztásához.
„Ó: hátul kezdődik a szó.
IÓ: most jön még csak, ami jó!
CIÓ: örömből nagy porció!
ÁCIÓ: van ám benne ráció!
KÁCIÓ: játszik minden náció!
AKÁCIÓ: az utolsó stáció, halihó, itt van a
VAKÁCIÓ!”
/Szilágyi Domokos: Vakáció/

A könyvtár programjain a részvétel díjtalan, de regisztrációhoz kötött. 
A rendezvényeken résztvevők a megjelenésükkel elfogadják, hogy a könyvtári programokon fotók, videófelvételek készülhetnek, amiket az intézmény honlapján vagy Facebook oldalán teszünk közzé. Az adatkezelés önkéntes hozzájáruláson alapul. A felvételeken látható személyek írásban kérhetik, hogy a fotók és videók ne kerüljenek közzétételre.

Wekerlei Könyvtár
Cím: 1192 Budapest, Kós Károly tér 9.
Telefon: +36-1-282-9634
E-mail: wekerlei.konyvtar@gmail.com; konyvtar@kmo.kispest.hu
Honlap: https://uj.konyvtar.kispest.hu/
Facebook: https://www.facebook.com/wekerleikonyvtarCímkék: Wekerlei Könyvtár, 2022. évi júniusi programok, Pedagógusnapi köszöntő, Háború és béke versekben - Versbarátok klubja, Kispesti Városünnep - „Szabadon a szabadban!”, Nyári Könyves Ajándéknapok, Apák napjára szeretettel, Wekerlei világjárók: A Karib-tenger szíve - Tüzes Kuba és mágikus Mexikó, VAKÁCIÓ - szünidei könyvsoroló - Péntek esti mesék

Kapcsolódó programok

2022. évi április havi programok a Wekerlei Könyvtárban

2022. évi április havi programok a Wekerlei Könyvtárban (archiválva 2022.05.07.)

Mika Tillensen: Bertram atya kalandjai - Író-olvasó találkozó Mikecz Attilával; „Röpképtelen madarak” kalandos szárnyalása Vöröskéry Dórával - Író-olvasó találkozó; Közös verselés a magyar költészet napja alkalmából - Versbarátok Klubja; VERSFAL a magyar költészet napja alkalmából; Rendhagyó „verses" óra a magyar költészet napján; Húsvéti versek és mondókák csokorba szedve; Verses-mesés óra a Föld napján gyerekeknek; Péntek esti mesék a Föld napján a Föld napjáról;

Bővebben
ANYÁK NAPJÁRA szeretettel

ANYÁK NAPJÁRA szeretettel (archiválva 2022.05.13.)

Csokorba szedett gyönyörű versekkel köszöntjük az édesanyákat, nagymamákat, dédnagymamákat a könyvtár honlapján és Facebook oldalán!

Bővebben
2022. évi május havi programok a Wekerlei Könyvtárban

2022. évi május havi programok a Wekerlei Könyvtárban (archiválva 2022.06.01.)

Versek anyák napjára szeretettel a Wekerkei Könyvtárból; Versek anyákról és gyermekekről - Versbarátok klubja; A madarak és fák napja kispesti gyerekekkel; Azerbajdzsán: a „tűz országa" - Wekerlei világjárók; Madarak és fák könyvtáros szemmel; Gyermeknapi varázslatos bűvészkedés - Péntek esti mesék; Wekerlei Közösségi Piknik; Izgalmas irodalmi est Berényi Annával egy különleges ember, Richter Gedeon életéről;

Bővebben
Wekerlei Közösségi Piknik

Wekerlei Közösségi Piknik (archiválva 2022.06.02.)

A Wekerlei Közösségi Pikniken a Wekerlei Könyvtár sátrában érdekes programokkal, kvízekkel, közös kézműveskedéssel várjuk a gyerekeket és a felnőtteket.

Bővebben

A WEKERLEI KÖNYVTÁR NYÁRI NYITVATARTÁSA
ZÁRVA: 2024. augusztus 5-20.
NYITÁS: 2024. augusztus 21.,
szerda 11.00 óra


A könyvtár Facebook oldalán és honlapján ezen idő alatt is érdekességekkel várjuk Olvasóinkat. :-)
A „Tégy egy könyvet - Végy egy könyvet!” utcai könyvcsere szekrény folyamatosan, éjjel-nappal nyitva áll az irodalomkedvelők számára.
Mindenkit szeretettel vár a
Wekerlei Könyvtár!