KÖZMŰVELŐDÉSI INTÉZMÉNYEK ÖSSZEVONÁSA

Alkalmak:
2021. 01. 01., péntek 00:01 - 23:59

KÖZMŰVELŐDÉSI INTÉZMÉNYEK ÖSSZEVONÁSA

Kispest Önkormányzatának 2020. évi november 19-i döntése alapján, 2021. január 1-től a KMO Művelődési Központ /KMO/ tagintézményeként üzemel tovább a Wekerlei Kultúrház és Könyvtár Művelődési Ház /WKK/.
További információt a KMO honlapján ide kattintva olvashat.

KMO MŰVELŐDÉSI KÖZPONT BEMUTATÁSA

A KMO Művelődési Központ (korábbi nevén Kispesti Munkásotthon Művelődési Ház) elsősorban a 19. kerület lakóinak és a Dél-Pesten élőknek igyekszik színvonalas és változatos művelődési és szórakozási lehetőségeket biztosítani.
Az 1923-as megnyitását követően - az elmúlt csaknem 100 évben - az intézmény munkatársai évről-évre igyekeznek a környéken élőknek gazdag programválasztékot, minél szélesebb közönséget megszólító szórakozási lehetőségeket biztosítani.
A KMO saját rendezvényei között megtalálhatóak a színházi előadások, az előadóestek, koncertek, különféle börzék és tematikus napok, családi programok. Ezek mellett a KMO szervezi a Kispesti Önkormányzat központi rendezvényeit, nemzeti és társadalmi ünnepeit, valamint 1996-tól a "Kispesti Kulturális Napok", 2007 óta pedig a nagysikerű  „Kispesti Városünnep” programsorozatot is.
Az intézmény a hétvégi rendezvényeken kívül különféle workshopoknak és tanfolyamoknak is otthont ad, változatos kínálatból válogathatnak fiatalabb-idősebb felnőttek, gyerekek és kisgyermekes szülők egyaránt.
A KMO Művelődési Központ főépületének felújítási munkálatai 2007-ben kezdődtek meg és 2008-ban fejeződtek be. A munkálatok után egy korszerűen felújított és felszerelt intézmény - új közművelődési színterek, korszerű technikai megoldások, modern hang- és fénytechnikával felszerelt színházterem - várja a látogatókat.

A KMO Művelődési Központhoz jelenleg hét tagintézmény tartozik:

- Nagy Balogh János Kiállítóterem (1191 Budapest, Ady Endre út 57.)
- Kispesti Kaszinó (1191 Budapest, Fő u. 42.)
- Kispesti Helytörténeti Gyűjtemény (1191 Budapest, Csokonai utca 9.)
- F20 - Kispesti Prevenciós Ifjúsági Klub (1191 Budapest, Fő u. 20.)
- Mozgásműhely (1191 Budapest, Szabó Ervin út 4.)
- KÁS - Katona Áron Sándor Képtár (1192 Budapest, Thököly u. 17.)
- Wekerlei Kultúrház (1192 Budapest, Petur utca 7.)
- Wekerlei Könyvtár (1192 Budapest Kós Károly tér 9.)

KMO Művelődési Központ /KMO/ honlapja: www.kmo.hu

 

Kapcsolódó galériák:Címkék: KÖZMŰVELŐDÉSI INTÉZMÉNYEK ÖSSZEVONÁSA, KMO Művelődési Központ /KMO/, Wekerlei Kultúrház és Könyvtár Művelődési Ház /WKK/, Wekerlei Könyvtár

Kapcsolódó programok

ÁTMENETI ZÁRVATARÁS

ÁTMENETI ZÁRVATARÁS

A Wekerlei Könyvtár 2020. november 11-től ideiglenesen ZÁRVA tart. A kölcsönzött könyvek lejárati határidejét az újranyitásig minden Olvasónk számára meghosszabbítottuk. A szolgáltatások felfüggesztésének idejére késedelmi díjat nem számolunk fel.

Bővebben
Magyar Kultúra Napja - Szép magyar versek, idézetek a hét minden napjára

Magyar Kultúra Napja - Szép magyar versek, idézetek a hét minden napjára (archiválva 2021.04.30.)

Január 22. napja 1989 óta a magyar kultúráé. 1989 óta ünnepeljük meg január 22-én, annak emlékére, hogy - a kézirat tanúsága szerint - Kölcsey Ferenc 1823-ban ezen a napon tisztázta le Szatmárcsekén a Himnusz " a magyar nép zivataros századaiból" kéziratát. A vers, melyet Erkel Ferenc 1844-ben zenésített meg, nemzeti himnuszunkká, azaz egy közösség identitását kifejező énekké vált, s amelyet minden magyar ember elérzékenyülve és mélységes, szent áhítattal hallgat immár 177 éve. 

Bővebben
Bálint-napi hiedelmek

Bálint-napi hiedelmek (archiválva 2021.04.30.)

Bálint napján nemcsak a termésre várható jóslat, hanem számos időjósló megfigyelés is tartozik ehhez a naphoz.

Bővebben
Mit ünneplünk Bálint napján?

Mit ünneplünk Bálint napján? (archiválva 2021.04.30.)

Hogy Bálintot vagy Valentint ünneplünk, teljesen mindegy, a két ünnep ugyanaz: Bálint ugyanis a Valentin név magyar megfelelője. Csupán arról van szó, hogy nyugati hatásra a Valentin-nap (Valentine’s Day) elnevezés vált divatosabbá.

Bővebben
2021. évi február havi programok a Wekerlei Könyvtárban

2021. évi február havi programok a Wekerlei Könyvtárban (archiválva 2021.04.30.)

Farsangi mesék - Itt a farsang, áll a bál …, Wekerlei világjárók - Egy romantikus online séta Bálint napra, Bálint napi babonák és érdekességek, Versbarátok Klubja - Az anyanyelv nemzetközi napja, Péntek esti mesék - Egy tavaszváró mesés est

Bővebben
A Wekerlei Könyvtár 2021. évi március havi online programjai

A Wekerlei Könyvtár 2021. évi március havi online programjai (archiválva 2021.03.31.)

Nőnapi verses köszöntő - Költőnők a Wekerlei Könyvtárban; Versbarátok Klubja: “Tavasz van, tavasz van, gyönyörű tavasz …” - Tavaszi versek a magyar irodalomban; Péntek esti mesék: „Víz, víz tiszta víz…” - A víz világnapja; A költészet világnapja /március 21./: Hét kontinens - hét vers

Bővebben
HAMAROSAN NYITUNK

HAMAROSAN NYITUNK

A KMO és tagintézményei a mi, illetve remélhetőleg Vendégeink legnagyobb örömére május 10-én, a 194/2021. Korm.rendelet (IV. 26.) alapján - a rendeletben leírtakat figyelembe véve - megnyitja kapuit.

Bővebben